• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

UAE nabavljaju autonomne vojne dronove: Potpisan ugovor za 200 komada

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju su višenamenski vazduhoplovi koji su osmišljeni za misije osmatranja kao i za zadatke transporta

  • 0

Ministarstvo odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisalo je ugovor za nabavku  za oružane snage 200 novih bespilotnih helikoptera od firme EDGE.

Novi bespilotni vazduhoplovi biće proizvedeni od strane firme ANAVIA, podružnice kompanije EDGE u Švajcarskoj koja se bavi razvojem autonomnih letećih sistema, piše Times Aerospace.

Ministarstvo odbrane i EDGE dogovorili su kupovinu 200 letelica tipa HT-100 i HT-750, saopštio je proizvođač ovih sistema u četvrtak 25. januara.

Radi se o višenamenskim vazduhoplovima koji su osmišljeni za misije osmatranja kao i za zadatke transporta. HT-100 i HT-750 imaju sposobnosti autonomnog letenja.

Manji HT-100 je težak svega 55 kilograma i može da ponese 60 kilograma tereta i goriva. Maksimalna brzina letelice iznosi 120 km/h i u zavisnosti od težine tereta koji nosi može da pređe i do 600 kilometara.

Model HT-750 je veći od HT-100 i može da transportuje teret težak 150 kilograma. Dolet HT-750 iznosi 800 kilometara i može da leti na većim visinama zbog snažnijih motora, piše Defense News.

Predsednik odeljenja za platforme i sistem u EDGE Grupi Kaled Al Zabi je izjavio kako je ovo najveća pojedinačna porudžbina koju je ANAVIA ikada dobila.

(Aero.rs)

Video: Pogledajte kako avion od 400 tona sleće prkoseći bočnom vetru: Antonov An-124 iznad Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>