• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srce na nebu: Ovako to rade Red Arrows

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srce su na nebu iznad Grčke nacrtali piloti aviona Red 6 i Red 7

  • 0

Britansko Kraljevsko ratno vazduhoplovstvo (Royal Air Force - RAF) objavilo je obeležavajući dan sv. Valentina na svojim kanalima komunikacija fotografiju srca na nebu, za koju navode da su ga nacrtala dva aviona iz akrobatske grupe Red Arrows (Crvene strele) i to tzv. sinhro par, piloti aviona Red 6 i Red 7.

"Srce je omiljeni manevar Red Arrows, nacrtano od našeg sinhro para, Red 6 i Red 7. Izvedeno ovde u Grčkoj" stoji u objavi na mreži X

I drugi korisnici društvenih mreža delili si fotografije i snimke ovog manevra.

Red Arrows jedna je od najpoznatijih i najpriznatih akrobatskih grupa na svetu. Nastupaju na mlaznim trenažnim aviona BAe Hawk, koji su u širem smislu u klasi G-4 Super galeba na koga i vuzielno neodoljivo podsećaju.

Grupa je osnovana 1965. i od tada je imala skoro 5.000 nastupa u Velikoj Britaniji i širom sveta - do početka prošlogodišnje sezone svoje umeće prikazali su u 57 država.

Red Arrows Crown Copyright / clp Phil Dye
Baziraju u RAF Vadingtonu a "druga kuća" im je baza RAF Akrotri na Kipru gde često uvežbavaju obzirom na često nepovoljno vreme u Britaniji.

Pravoslavni vernici 14. dana drugog meseca u godini slave Svetog Trifuna, dok se na današnji dan u zapadnom svetu obeležava Sveti Valentin, koji je poznatiji kao i kao Dan zaljubljenih.

(Aero.rs)

Video: Dubai Airshow 2023: Kineske akrobacije na nebu u šarenilu boja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>