• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Verboten: Kinezima i Rusima zabranjen ulazak u nemački avion A400M na sajmu u Singapuru, Airbus se izvinio

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kinezi tvrde da im je zabranjen ulazak u nemački vojni avion u Singapuru

  • 1

SINGAPORE AIRSHOW Tanjug/AP/Vincent Thian
Posetioci iz Kine tvrde da im je zabranjen ulazak u nemački vojni avion na nedavno održanom sajmu avijacije u Singapuru, zbog čega je proizvođač, koji je i izlagao avion, uputio izvinjenje.

Incident se navodno dogodio na sajmu aviona u Singapuru, jednoj od najvećih izložbi komercijalne i vojne avijacije u regionu, preneo je BBC

Tvrdnje o tome su se pojavile na kineskim društvenim mrežama. Prema tim navodima, zabrana se odnosila i na državljane Rusije.

Airbus je izrazio žaljenje zbog izazvanih neprijatnosti, a slično izvinjenje kompanija je objavila i na zvaničnom Veibo nalogu.

Kada smo saznali za sutuaciju da su neki posetioci imali nedoumice u vezi obilaska transportnog aviona A400M, odmah smo izkomunicirali i koordinisali sve učesnike i poboljšali proces poseta tako da je avion sada otvoren za sve posetioce sajma. Veoma nam je žao zbog neprijatnosti koje su rezultat ponašanja na terenu i zahvaljujemo na vašoj pažnji i što ste nam se obratili, stoji u objavi Airbusa.

U jednom videu, koji je kineski bloger snimio tokom vikenda, vidi se žena koja nosi Airbusov  identifikacioni dokument kako ga pita za nacionalnost.

Čovek je pokušavao da uđe u transportni avion Airbus A400M u vlasništvu nemačkog vazduhoplovstva (Luftwaffe).

Zaposlena je na to rekla da treba da proveri njegovu nacionalnost jer je, kako je navela, u pitanju nemačka letelica.

Kada joj je odgovorio da je Kinez, ona je rekla da ne može da uđe prema, kako je navela, nemačkim pravilima i vojnim ograničenjima.

Drugi kineski posetioci takođe su tvrdili na internetu da im nije dozvoljeno da uđu u avion. Jedan bloger je naveo da ga je oteralo nemačko vojno osoblje i da je uložio zvaničnu žalbu organizatorima aeromitinga navodeći da su Kinezi diskriminisani.

(Aero.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јеремија

    27. februar 2024. | 16:37

    Шта друго и очекивати од унука фашиста, генетска структура остаје за сва времена, ово остало је само маскенбал, али за будале лаковјерне

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>