• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski dron slavnog imena: Kalašnjikov Skat-350M prvi put javno predstavljen u Sankt Peterburgu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skat-350M je dron namenjen je izviđanju i osmatranju i nastao je kao rezultat sveobuhvatne modernizacije Supercam 350 letelice

  • 0

Ruska odbrambena kompanija Kalašnjikov će na izložbi Expotechnoguard predstaviti bespilotnu letelicu Skat-350M namenjenu vazdušnom izviđanju i osmatranju.

Koncern Kalašnjikov će prvi put predstaviti kompleks sa bespilotnom letelicom Skat-350M na izložbi naprednih odbrambenih i bezbednosnih tehnologija Expotechnoguard kojase održava od 3. do 5. aprila u Sankt Peterburgu.

Skat-350M već se koristi od strane ruske garde u zoni Severnog vojnog okruga, navodi se u saopštenju kompanije koje prenosi RIA Novosti.

Dodaje se da su u martu specijalne snage Ruske garde uz pomoć letelice Skat otkrile RM-70 Vampire višecevni bacač raketa ukrajinskih trupa, koji se iz oblasti Harkova navodno spremao da granatira Belgorod. U saopštenju se tvrdi da su koordinate neprijateljskog vozila odmah prenete oružanim snagama Rusije koje su uništile neprijateljski cilj.

Pored drona, kompanija Kalašnjikov predstaviće na izložbi asortiman od ukupno 30 proizvoda, uključujući modele vojnog i civilnog malokalibarskog naoružanja, marinsku opremu i rešenja u oblasti dinamičke zaštite.

Skat-350M je dron namenjen je izviđanju iz vazduha i osmatranju i nastao je kao rezultat sveobuhvatne modernizacije Supercam 350 letelice. Krila i kontrolne površine drona su izmenjene i Kalašnjikov tvrdi da je poboljšao njihovu mehaničku snagu i pouzdanost. Obuka i rad operatera su navodno pojednostavljeni kroz automatizaciju brojnih funkcija sistema.

Dron je pogonjen električnim motorom i može da se kreće brzinom do 120 km/h. Skat-350M prema informacijama sa sajta proizvođača može da provede četiri sata u vazduhu na visini i do 2000 metara. Dolet letelice limitiran je dometom radio veze za operaterom i kreće se u rasponu od 70 do 100 kilometara.

Skat-350M je veoma mobilna jer letelica ne zahteva pistu za poletanje. Dron se lansira uz pomoć katapulta, a prizemljuje se uz pomoć specijalnog padobrana.

(Tanjug/Aero.rs)

Video: Putin leteo u strateškom bombarderu Tu-160

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>