• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Unapređenja u Vojsci Srbije: RV i PVO dobilo dva generala, zamenik komandanta RViPVO postao general-major

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U čin brigadnog generala unapređeni su pukovnik Milan Elenkov, komandant 204. vazduhoplovne brigade i pukovnik Novica Gogić, komandant 250. brigade za PVD

  • 2
RViPVO unapređenja i postavljenja Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Miloš Vučević uručio je oficirima Vojske Srbije, na svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba održanoj juče (4. april), "ukaze predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti", saopštilo je Ministarstvo odbrane. Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba"

U čin general-majora unapređen je brigadni general Brane Krnjajić, zamenik komandanta RV i PVO i nekadašnji komandant 204. vazduhoplovne brigade, a u čin brigadnog generala unapređeni su pukovnik Milan Elenkov, komandant 204. vazduhoplovne brigade i pukovnik Novica Gogić, komandant 250. brigade za PVD.

Unapređenim i postavljenim oficirima, ministar Vučević obratio se sledećim rečima:

"Smatrajte da ovo nije podrazumevajuće i svakodnevno. Ovo je plod vašeg životnog poziva, vaše odluke da čuvate državu Srbiju, da ste deo Vojske Srbije, vašeg zalaganja i odricanja, usavršavanja, rada, ali i podrške rukovodstva Vojske Srbije i rukovodstva države Srbije, Vojske i Generalštaba koja je prepoznala vaše stručne kvalitete i odluke naše države da oni koji zaslužuju budu unapređeni, odnosno postavljeni na nove dužnosti"

On je oficirima poručio "da budu svesni svoje odgovornosti i dodao da su ukazima o unapređenju i ukazima o postavljenju dobili veće obaveze i odgovornosti, a ne privilegije".

RViPVO unapređenja i postavljenja Ministarstvo odbrane
General-major Brane Krnjajić, pilot lovačke avijacije, rođen je 24. decembra 1969. u Otenu (Francuska). U profesionalnoj vojnoj službi je od 1992. godine. Završio je Vazduhoplovnu vojnu akademiju 1992. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2008, Generalštabno usavršavanje 2014. i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2020. godine. Na dužnosti je zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.
RViPVO unapređenja i postavljenja Ministarstvo odbrane
Brigadni general Milan Elenkov, kao i general-major Krnjajić, takođe je pilot lovačke avijacije i nekadašnji komandant 101. lovačke avijacijske eskadrile Vitezovi, rođen je 8. decembra 1972. u Dimitrovgradu.

U profesionalnoj vojnoj službi je od 1995. godine. Završio je Vojnu akademiju 1995. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2009. godine, a Generalštabno usavršavanje 2018. godine. Na dužnosti je komandanta 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO.

RViPVO unapređenja i postavljenja Ministarstvo odbrane
Brigadni general Novica Gogić rođen je 13. aprila 1975. godine u Užicu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1997. godine. Završio je Vojnu akademiju 1997. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2010, a Generalštabno usavršavanje 2015. godine. Na dužnosti je komandanta 250. raketne brigade za PVD RV i PVO

(Ministarstvo odbrane/Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Спасоје Ђого

    5. april 2024. | 16:34

    Бога вам где се налази тај Анатун ( јел се то из некога разлога не спомиње оштина) где је рођен генерал Крнајић.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>