• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski vazduhoplovni sajam MAKS (ponovo) otkazan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Formalnog objašnjenja za otkazivanje salona još uvek nema ali ruski mediji spekulišu da su bezbednosne pretnje primorale Aviasalon JSC da odustane od MAKS

  • 0
Sukhoi/Suhoj Su-35 Foto: Shutterstock

Međunarodni sajam avijacije i svemira MAKS (Международный авиационно-космический салон - MAKS) koji je trebalo da bude održan ovog leta u okolini Moskve je otkazan.

Ovo je već druga godina za redom kako organizatori odustaju od najvećeg sajma vazduhoplovstva na teritoriji Ruske Federacije.

Izvori iz industrije su za ruske novinske agencije Interfax i TASS izjavili da MAKS ove godine neće biti održan. Organizator Aviasalon JSC je kasnije formalno potvrdio da sajma u 2024. godini definitivno neće biti, ali da će isti biti pomeren za 2025. godinu, prenela je agencija Interfax u sredu 8. maja.

MAKS se održava svake druge godine i tokom trajanja salona ruske i strane firme iz vazduhoplovne industrije prezentuju svoja najnovija tehnološka dostignuća.

Sajam je prema prvobitnom planu trebalo da bude održan u periodu od 25. do 30. juna prošle godine na aerodromu Žukovski u okolini Moskve, ali je pomeren za sledeću godinu.

Formalnog objašnjenja za otkazivanje salona još uvek nema, ali ruski mediji spekulišu da su bezbednosne pretnje primorale organizatora, Aviasalon JSC da odustane od MAKS.

Mariupolj Ukrajina rat u Ukrajini Rusija Foto: Tanjug/AP

Rat između Rusije i Ukrajine ušao je u svoju treću godinu i do sada je na teritoriji Ruske Federacije izvršen veliki broj udara. Najveća zemlja sveta se nedavno suočila i sa još jednom nezapamćenom tragedijom 22. marta kada je izvršen teroristički napad u moskovskom tržnom centru.

MAKS je poslednji put održan 2021. godine.

(Aero.rs)

Video: Putin leteo u strateškom bombarderu Tu-160

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>