• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nacionalna garda Ohaja i RViPVO Srbije: Realizovana obuka o bezbednosti letenja, MiG-29 pratili KC-135R

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možda i najzanimljiviji momenat u sklopu aktivnosti, u koliko je suditi po atraktivnosti "ulovljenih" fotografija, jeste simualcija presretanja KC-135R leteće cisterne Nacionalne garde Ohaja od strane dva MiG-29 aviona srpskog ratnog vazduhoplovstva

  • 0
RViPVO Ohajo Foto: mod.gov.rs

U zvaničnoj poseti Ratnom vazduhoplovstvu i PVO Vojske Srbije boravila je Nacionalna garda Ohaja. Pripadnici srpskih i američkih oružanih snaga imali su prilike da razmene iskustva i izvrše zajedničku obuku u oblasti bezbednosti letenja u vazduhoplovnim operacijama.

U saopštenju Ministarstva odbrane Srbije od 24. juna navodi se da je održan seminar za pripadnike RViPVO i specijalnih jedinica Vojske Srbije. Cilj je bila edukacija o upravljanju rizicima prilikom izvođenja operacija na taktičkom i operativnom nivou.

RViPVO Ohajo Foto: mod.gov.rs
RViPVO Ohajo Foto: mod.gov.rs

Ministarstva odbrane navodi da je akcenat bio na temama u vezi sa prevencijom ugrožavanja bezbednosti onda kada su angažovane specijalne snage i jedinice ratnog vazduhoplovstva.

Možda i najzanimljiviji momenat u sklopu aktivnosti, u koliko je suditi po atraktivnosti "ulovljenih" fotografija, jeste simualcija presretanja KC-135R leteće cisterne Nacionalne garde Ohaja od strane dva MiG-29 aviona srpskog ratnog vazduhoplovstva. Oni su ispratili američki avion do vojnog aerodroma "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, gde su gosti iz Ohaja boravili radi realizacije seminara.

RViPVO Ohajo Foto: mod.gov.rs

Nacionalna garda i Vojska Srbije već nekoliko godina realizuju zajedničke aktivnosti. Ministarstvo odbrane u saopštenju navodi da se značaj aktivnosti ogleda u daljem unapređenju sposobnosti i interoperabilnosti snaga Vojske Srbije i jačanju vojno-vojnih odnosa Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

(Aero.rs)

Video: Proslava 57 godina helikopterske jedinice MUP-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>