• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vidite Migove 29, ne brinite: Redovna obuka pilota 204. vazduhoplovne brigade je u toku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na vojnom aerodromu Pukovnik-pilot Milenko Pavlović u Batajnici u toku je redovna letačka obuka na najmodernijim borbenim avionima koji su u sastavu Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije.

  • 0
MiG-29 Salinger Igor / MC Odbrana

Ako živite u Beogradu i njegovoj okolini i čini vam se da u proteklih par dana češće čujete i vidite srpske migove 29, nemate razloge za brigu.

Ne dešava se, zapravo, ništa neobično niti bilo šta što bi trebalo da vam probudi zebnju u srcu. Naprotiv, na vojnom aerodromu Pukovnik-pilot Milenko Pavlović u Batajnici u toku je redovna letačka obuka na najmodernijim borbenim avionima koji su u sastavu Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije.

Pripadnici lovačke avijacijske eskadrile iz sastava 204. vazduhoplovne brigade realizuju redovnu letačku obuku na avionima Mig-29 "sa ciljem unapređenja osposobljenosti letačkog i tehničkog sastava za zadatke kontrole i zaštite vazdušnog prostora i radi održavanja visokog nivoa borbene gotovosti jedinice", navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

MiG-29 Salinger Igor/MC Odbrana

"Prema planu obuke, izvršavaju se letački zadaci u povoljnim i složenim meteorološkim uslovima, danju i noću, i tom prilikom piloti uvežbavaju taktičke procedure i postupke prilikom presretanja ciljeva u vazduhu na različitim visinima", u "koordinaciji sa oficirima za navođenje lovačke avijacije iz sastava 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, čime se postiže optimalna uvežbanost svih elemenata u stalno zadejstvovanim snagama za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora", dodaje se u saopštenju oružanih snaga.

(Aero.rs)

Video: RV i PVO Vojske Srbije na aeromitingu povodom 100 godina avijacije u Severnoj Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>