• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako se odvija obuka pilota RViPVO: Uvežbavanja u dnevnim i noćnim uslovima na Orlu, Mi-35 i Gami

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored pilota aviona Orao i helikoptera Mi-35, realizovana je i obuka kadeta Vojne akademije koji su na helikopterima Gama uvežbavali poletanje, sletanje kao i letenje na malim visinama

  • 0
Obuka dnevno i noćno letenje Foto: mod.gov.rs

Na aerodromu Morava u Lađevcima realizovana je redovna letačka obuka pilota i tehničkog osoblja na avionima Orao i helikopterima Mi-35 u 98. vazduhoplovnoj brigadi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Piloti srpskih oružanih snaga obučavali su se za letenje kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima.

Piloti 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile izveli su letove kao deo trenaže, čiji je cilj da se održi potreban nivo osposobljenosti za izvršavanje namenskih zadataka, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije od srede 31. jula.

Rame uz rame s njima na pisti su bili i tehničari čiji je zadatak bio redovna provera delova avio-motora, elektro sklopova i instrumenata pred poletanje i po sletanju.

Komandant 241. eskadrile potpukovnik Saša Stojiljković istakao je da trenaž predstavlja deo redovne obuke pilota stalnog sastava s višim stepenom borbene obučenosti koji, kao nastavnici i instruktori letenja, učestvuju i u obučavanju mlađih kolega u RViPVO.

Pored pilota aviona Orao, realizovana je i obuka kadeta Vojne akademije koji su na helikopterima Gama uvežbavali poletanje, sletanje kao i letenje na malim visinama.

Kada je pao mrak, došao je red da se provere i sposobnosti pilota jurišnih helikoptera Mil Mi-35.

Ministarstvo navodi da su piloti i letači-tehničari 714. protivoklopne helikopterske eskadrile realizovali obuku u letenju na helikopterima u otežanim noćnim uslovima po smanjenoj vidljivosti.

(Aero.rs)

Video: Proslava Dana policije: Helikopterska jedinica MUP Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>