• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudar dva Rafala iznad Francuske

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je redak i ozbiljan incident za francusku avijaciju, koja se ponosi visokom sigurnošću i pouzdanošću svojih letelica

  • 0
Dassault Rafale facebook/Armée de l'Air et de l'Espace

Danas su se iznad severoistočne Francuske sudarila dva francuska lovca Rafale, u blizini grada Colombey-les-Belles. Incident se dogodio tokom povratka sa misije u Nemačkoj. Jedan pilot je uspeo bezbedno da se katapultira, ali sudbina dva pilota drugog aviona, u kome su bili instruktor i pilot-pitomac, još uvek nije poznata.

avion RAF Foto: Shutterstock/Ryan Fletcher

Avioni su pripadali Eskadrili za transformaciju 3/4 „Aquitaine“ iz baze Saint-Dizier. (l’Escadron de Transformation Rafale 3/4 "Aquitaine"). Trenutno se vodi intenzivna potraga za nestalim članovima posade, uz angažovanje vazduhoplovnih snaga, žandarmerije i dronova kako bi se osiguralo područje i pronašli nestali piloti.

Francuski ministar oružanih snaga Sebastien Lecornu izrazio je žaljenje zbog incidenta i potvrdio da je istraga u toku. Iako su detalji o uzroku nesreće još uvek nepoznati, očekuje se da će francuske vlasti uskoro započeti zvaničnu istragu kako bi razjasnile okolnosti ovog tragičnog događaja.

Ovo je redak i ozbiljan incident za francusku avijaciju, koja se ponosi visokom sigurnošću i pouzdanošću svojih letelica.

(Aero.rs)

Video: Srpski leteći vatrogasci: Više od dva miliona litara vode izbacili na požare za manje od mesec i po

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>