• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napad na Kijev: Ukrajina tvrdi da Rusija koristi severnokorejske balističke rakete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je bio treći napad balističkim raketama tokom avgusta, a ruske oružane snage ih prema nekim izvorima izvršavaju na svakih šest dana

  • 0
Napad balističkim raketama KN-23 Foto: Danylo Antoniuk / AFP / Profimedia

Glavni grad Ukrajine Kijev ponovo je bio meta ruskih raketnih napada. Ukrajinski zvaničnici tvrde da nije pričinjena značajna materijalna šteta i da je zabeležena upotreba naoružanja iz Severne Koreje.

Gradovi u Ukrajini su tokom proteklog vikenda ponovo bili targetirani od strane ruskih oružanh snaga. U nedelju 18. avgusta Rusija je balističkim raketama napala ciljeve u ukrajinskoj prestonici.

Prema rečima komandanta ukrajinskih oružanih snaga Mikole Oleščuka korišćene su i dve balističke rakete kratkog dometa KN-23 proizvedene u Severnoj Koreji, preneo je Aero Time. On tvrdi da su oružane snage Ukrajine uspele da obore osam dronova kao i pet od osam raketa tokom noći.

Napad balističkim raketama KN-23 Foto: Danylo Antoniuk / AFP / Profimedia

Pored Kijeva, na meti su bili Sumi i Poltava. Na zemlji navodno nije pričinjena velika materijalna šteta, a nije bilo ni žrtava. Ovo je bio treći napad balističkim raketama tokom avgusta, a ruske oružane snage ih prema nekim izvorima izvršavaju na svakih šest dana.

Severna Koreja jedan je od retkih zemalja koja je podržala Rusiju u njenom ratu protiv Ukrajine. Dve zemlje započele su i vojnu saradnju.

(Aero.rs)

Video: Red Flag 24

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>