• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moskva na meti dronova: Gradonačelnik tvrdi da je izvršen jedan od najvećih napada bespilotnim letelicama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin navodi da je oko prestonice formirana višeslojna protivvazduhoplovna odbrana protiv "neprijateljskih bespilotnih letelica" koja je uspela da zaustavi napad dronova

  • 0
Kremlj Moskva Rusija Moskva / Foto: Tanjug/AP

Glavni grad Ruske Federacije jutros je bio na meti vojnih dronova. O 0vom događaju oglasio se i gradonačelnik Moskve koji navodi da je na prestonicu izvršen jedan od najvećih napada bespilotnim letelicama.

U noći između 20. i 21. avgusta na području Moskve izvršeni su napadi dronovima. Ruske protivvazduhoplovne snage uspele su da obore jedanaest letelica iznad grada Podolsk koji se nalazi 38 kilometara od centra Moskve, preneo je Aero Time.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je rano jutros na svom Telegram nalogu da je oko prestonice formirana višeslojna protivvazduhoplovna odbrana protiv "neprijateljskih bespilotnih letelica" koja je uspela da zaustavi napad dronova. On je dodao da je jutrašnji napad na Moskvu bio jedan od najvećih te vrste.

Prema prvim informacijama, nema povređenih osoba niti nastale štete, navodi Sobjanin.

Drugi ruski gradovi takođe su se branili od dejstava vojnih dronova. Ruska PVO navodno je oborila letelice u Belgorodu, Kalugi i u regionu Kursk, preneo je Aero Time pozivajući se na saopštenje ruskog ministarstva odbrane. Veruje se da je tokom noći srušeno 45 dronova u Rusiji.

Zbog vojnih dejstava, neki letovi za moskovske aerodrome Vnukovo (VKO), Domodedovo (DME) i Žukovski (ZIA) su bili preusmereni. Veruje se da iza napada na Moskvu stoje ukrajinske oružane snage. Zvanični Kijev ipak se nije oglašavao povodom ovog događaja.

(Aero.rs)

Video: Pogledajte kako avion od 400 tona sleće prkoseći bočnom vetru: Antonov An-124 iznad Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>