• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borbena obuka pilota helikoptera Mi-35 na aerodromu Morava i Pasuljanskim livadama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za razliku od prethodnih snimaka koji dolaze iz Ministarstva odbrane, u akciji se po prvi put vide "kiprani" - helikopteri Mi-35P, koji su kupljeni od Nacionalne garde Kipra, a Srbiji isporučeni prošle godine

  • 0
Helikopter Mi-35M Ratnog vazduhoplovstva Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Na vojnom aerodromu Morava u Lađevcima kraj Kraljeva i u rejonu poligona Pasuljanske livade u toku je realizacija intenzivne obuke pripadnika 98. vazduhoplovne brigade na helikopterima Mi-35.

Reč je o redovnoj borbenoj obuci koja se izvodi s ciljem održavanja i podizanja stepena obučenosti pilota i tehničkog osoblja protivoklopne helikopterske eskadrile za izvršavanje zadataka kako u dnevnim, tako i u noćnim uslovima.

U skladu s programom borbene obuke, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, u ovoj fazi, letački sastav realizuje gađanja i raketiranja ciljeva na zemlji, dok tehničko osoblje usavršava procedure pripreme i naoružavanja helikoptera za dejstvo.

Za razliku od prethodnih snimaka koji dolaze iz Ministarstva odbrane, u akciji se po prvi put vide "kiprani" - helikopteri Mi-35P, koji su kupljeni od Nacionalne garde Kipra, a Srbiji isporučeni prošle godine. Do najnovijeg snimka ovi helikopteri su viđeni samo u statičnim snimcima.

Kako se vidi na fotografijama i snimcima Ministarstva odbrane, na repnom delu helikoptera vide se oznake 35203, 35205 i 35206, što su oznake "rezervisane" za Mi-35P, dok su helikopteri Mi-35M nabavljeni od Ruske Federacije označeni brojevima od 35101 do 35104.

Kontinuiranom obukom, koja se u 98. vazduhoplovnoj brigadi intenzivno odvija tokom cele godine u svim vremenskim uslovima, obezbeđuje se zahtevani nivo osposobljenosti letačkog sastava i ukupne borbene gotovosti jedinice za realizaciju namenskih zadataka u operacijama Vojske Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>