• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Driftovanje Airbusom? Da, moguće je!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na internetu se često mogu videti klipovi vozača koji driftuju svojim besnim automobilima, ali da li ste nekada videli putnički avion kako izvodi ovaj manevar?

  • 0

Piloti jedne od ruskih aviokompanija su - reklo bi se ne baš sa namerom da to urade - pokazali da je "driftovanje" velikog putničkog aviona ipak moguće i svoje su "sposobnosti" dokazali na aerodromu u Novosibirsku čije su sigurnosne kamere to i zabeležile:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post share(d by ᴀᴠɪᴀᴛᴏʀꜱ ᴄʜᴀɴɴᴇʟ (@aviator_landon)

Naravno, ne radi se o namernom pokušaju driftovanja već o iskliznuću aviona usled jakih bočnih vetrova i stvaranja poledice. Iako je avion napravio žestok zaokret posada je uspela bezbedno da ga zaustavi te smo sigurni da je ceo događaj ostao samo jedna - manje ili više zabavna - anegdota za prisutne putnike i gledaoce na Instagramu - video ovog "drifta" ima preko 100.00 pregleda!

Neobičan zaokret ruskog Airbusa A320 je zabeležen 14. decembra 2016. godine na aerodromu Novosibirsk u centralnoj Rusiji. Kako se radi o sibirskoj regiji koja je poznata po svojim surovim zimama, ne čudi činjenica da su za iskliznuće aviona krivi upravo složeni vremenski uslovi. Britanski Daily Mail je krajem 2016. godine preneo vest da je 14. decembra temperatra u Novosibirsku naglo pala sa -2 na -20 stepeni celzijusa zbog čega se stvorila poledica.

"Ponovo votka", "normalan dan u Rusiji", "ovako koriste avione u Rusiji" su samo neki od šaljivih komenatara koji su se mogli pročitati na društvenim mrežama. Mada se većina ljudi šalila na račun Rusije i njenih pilota, sekciju za komentare su posećivali i oni koji kritikuju stanje civilne avijacije u zemlji, ne shvatajući da se radi o jednom bezopasnom događaju.

(Aero.rs/AŠ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>