• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vuelingov avion stopirao saobraćaj u Barseloni, putnici evakuisani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnici su ubrzo evakuisani uz pomoć tobogana, a vatrogasna jedinica je takođe intervenisala radi hlađenja usijanih kočnica

  • 0
avion Airbus A320 Vueling Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posada Airbusa A320 kompanije Vueling je morala da zaustavi jučerašnje poletanja sa aerodroma Barselona (BCN) nakon što je ptica uletela u motor aviona, javlja portal Aviopress.rs.

Letlica sa registracionom oznakom EC-JTR je u nedelju 16. jula oko 09:10 trebala da poleti sa aerodroma "El Prat" u Barseloni i obavi let za Sevilju (SVQ) ali je u toku samog "zaleta" na pisti, u avionski motor ušla ptica što je pogonsku jedinicu u potpunosti onesposobilo. Usled komplikacija, posada je odlučila da snažno zakoči avion i zasutavi poletanje.

Kako je avion već dostigao veliku brzinu piloti su morali da izvrše veoma snažno kočenje. Avion je uspešno zaustavljen, a prema lokaciji aviona na servisu za pravćenje letova Flightradar24, Airbusu je ostalo još 650 do 700 metara piste.

Putnici su ubrzo evakuisani uz pomoć tobogana, a vatrogasna jedinica je takođe intervenisala radi hlađenja usijanih kočnica. Kako piše portal Aero Time, u incidentu nije bilo povređenih putnika.

Vuelingov Airbus je na pisti proveo još 3 sata, a za to vreme je uzletno-sletna staza bila zatvorena. Avioni koji su trebali da koriste pistu 24L su preusmereni na druge dve piste aerodroma te je zbog smanjenog kapaciteta vadušne luke deo letova kasnio.

(Aero.rs)

Video: Povratak u zlatno doba avijacije: Otkrivamo čari TWA hotela na najpoznatijem aerodromu u svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>