• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oblaci se nadvili nad "Teslom": Kašnjenja letova bilo i danas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stanje se do večeri stabilizovalo, pa je prosečno kašnjenje odlaznih letova u 21:30 bilo 28 minuta a indeks 2.7 dok su dolazni letovi kasnili prosečno samo 16 minuta, uz indeks 1.6

  • 1
Olujni oblaci iznad aerodroma "Nikola Tesla" Salinger Igor

I danas (ponedeljak 7. avgust) bila na snazi još jedna zabrana točenja goriva na aerodromu Nikola Tesla koja je uzrokovala poremećaje u redu letenja, o čemu je već obavestio Telegraf.rs

Stanje se do večeri koliko-toliko stabilizovalo, pa je prosečno kašnjenje dolazaka u 21:30 bilo 28 minuta a indeks 2.7 ali sa tendencijom porasta, prema servisu Flightradar24. Odlazni letovi kasne prosečno 16 minuta, uz indeks 1.6.

Kako je Aero.rs već pisao, jedan od glavnih uzroka za kašnjenja je zabrana točenja kerozina u avione dok postoji povećana mogucnost električnog pražnjenja iz oblaka, odnosno udara groma.

(Aero.rs/SI)

Video: Pogledajte video kako grad zasipa Adu Ciganliju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    8. avgust 2023. | 08:58

    Do sada nikad nisam čuo da se zabranjuje točenje goriva. I ranije su bile oluje, gromovi itd pa to nikad nije bila vest niti razlog za kašnjenje. A gde da avion sipa gorivo?Ne benzinskoj pumpi na auto putu? Gorivo sipaju na nebu iz letećih tankera.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>