• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nevreme u Srbiji: Moguća kašnjenja letova

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored samog nevremena: vetra, obilnih padavina i olujnih oblaka, jedan od glavni uzroka za kašnjenje je zabrana točenja kerozina

  • 0
Air Serbia Airbus A319 Salinger Igor

Nevreme koje je danas zahvatilo Srbiju napravilo je prilične turbulencije me samo u  vazduhu već i u redu letenja na beogradskom aerodromu.

Pored samog nevremena: vetra, obilnih padavina i olujnih oblaka, jedan od glavni uzroka za kašnjenje je zabrana točenja kerozina dok postoji povećana mogucnost električnog praznjenja iz oblaka, odnosno udara groma koji bi mogao da ima pogubne posledice.

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia je saopštila da zbog "zabrane točenja goriva i privremenog nestanka struje" na aerodromu Nikola Tesla "može doći do kašnjenja i otkazivanja današnjih letova".

"Problema sa operacijama može biti i u večernjim i noćnim časovima", stoji u saopštenju.

Iz Air Serbie poručuju da preduzimaju sve što je u njihovoj moći da zbrinu putnike čiji će letovi imati određene poremećaje.

Kompanija navodi da joj se putnici mogu obratiti "preko kontkat centra pozivom na broj 0800 111 528 ukoliko zovu iz Srbije, odnosni na +381 11 311 21 23 ako se javljaju iz inostranstva."

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Una publicación compartida de 192.RS (@192_rs)

Snimak sa aerodroma objavljen na Instagramu pokazuje koliko je nevreme bilo jako i količinu padavina koja se sručila i na aerodrom.

Prema podacima servisa za praćenje letova Flight Radar 24, beogradski aerodrom danas beleži velika kašnjenja - kako u dolascima tako i u odlascima.

U trenutku pisanja ovog članka, dolazni letovi na Tesli kasne u proseku 56 minuta dok se za odlazne letove beleži 15 minuta više.

Aerodromi Krf (CFU) i Katanija (CTA) danas takođe beleže velike poremećaje u redovnosti saobraćaja.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Nesvakidašnja boja na nebu iznad Zemuna i Novog Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>