• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom u Frankfurtu plivao pod vodom, desetine letova otkazano

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion Air Serbia na letu JU335 uspeo da poleti u poslednjem trenutku i nije se našao među 70 otkazanih i 20 preusmerenih letova zbog plavljenja jednog od najprometnijih aerodroma u Evropi

  • 0
Frankfurt aerodrom Foto: BORIS ROESSLER / AFP / Profimedia

Oko 70 letova sa aerodroma Frankfurt (FRA) moralo je da bude otkazano nakon što su najveće vazdušno čvorište u Nemačkoj zadesile nezapamćene poplave. Aerodrom je u sredu uveče prekinuo sve operacije zbog velike količine vode koja se nakupila na pisti, rulnicama i drugim manevarskim površinama, prenosi Deutsche Welle.

Velika oluja koja je sinoć pogodila saveznu državu Hesen izazvala je velike probleme i u Frankfurtu. Zemaljsko opsluživanje aviona je prekinuto na dva sata te veliki broj putnika nije mogao da se ukrca i iskrca iz aviona.

Zbog nemogućnosti normalnog odvijanja saobraćaja na aerodromu, avio-kompanije su otkazale oko 70 polazaka, pokazuju podaci sa Fraportovog sajta. Ništa bolje nisu prošli ni oni koji su trebali da slete u Frankfurt jer je 20 dolaznih letova preusmereno na okolne aerodrome.

Podaci sa sajta aerodroma i servisa za praćenje letova FlightRadar24 ukazuju na to da su problemi počeli da se javljaju juče od 19:30, a čini se da se saobraćaj još uvek nije u potpunosti normalizovao. Pored velikog broja otkazanih i preusmerenih letova, zabeležena su i rekordna kašnjenja gotovo svih odlaznih i dolaznih letova.

Na listi letova koji su bili pogođeni ovim problemima se nalaze i let JU335 Air Serbie koji je umesto u 20:20 poleteo tri sata kasnije. Let Croatia Airlinesa OU415 za Zagreb je juče bio otkazan.

Aero.rs  nesluzbeno saznaje da je JU335 usled "potpunog odsustva aerodromskog opsluzivanja zbog nevremena i poplava" propustio planirani slot (vreme za poletanje, inače "zlata vredno" na najprometnijim aerodromima poput FRA) , a kad su dobili novo vreme poletanja, uspeli su da krenu u poslednjem trenutku i tako prevezu 75 putnika na željenu destinaciju, u Beograd.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Avion Er Srbije poleteo za Berlin i Frankfurt po srpske državljane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>