• 7
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozom od centra Beograda do aerodroma: Izgradnja nove pruge počinje 2024

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadležni ističu da će za izgradnju biti potrebno 18 meseci

  • 7
METRO i EXPO Foto: Ustupljene fotografije

Sredinom 2024. počinje izgradnja nove železničke pruge koja će povezivati Međunarodni aerodrom Nikola Tesla sa gradom, ali i lokacijom EXPO 2027. u Surčinu.

Projektna dokumentacija trebalo bi da bude završena do kraja 2023, a tehnička do sredine naredne godine, nakon čega počinju radovi.

Nadležni ističu da će za izgradnju biti potrebno 18 meseci, prenosi EX-YU Aviation.

Vozovi će saobraćati na svakih pola sata, odnosno 15 minuta u vreme špica. Dostizaće maksimalnu brzinu do 120 km/s.

Nova železnička linija podazumevaće stajališta: Prokop (Centralni) - Novi Beograd - Tošin bunar - Zemun - Altina - Zemun polje - Singidunum - Aerodrom Nikola Tesla - Surčin - Nacionalni stadion.

(Aero.rs)

Video: Challenge Air Boeing 747 Cargo Jumbo jet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    25. avgust 2023. | 12:11

    Sve je super samo da je jos Prokop u centru Beograda.

  • Tara

    27. avgust 2023. | 15:26

    A da li je neko od vas koji kukate o železničkoj stanici u centru bio u nekoj velikoj evropskoj prestonici i izašao iz voza u centru grada. Treba da vas sve bude sramota i da se malo obrazujete po pitanju urbanizma i da malo više pešačite, bili biste zdraviji i u glavi i u telu.

  • Dušan

    26. avgust 2023. | 06:34

    A, kako ćemo mi Banaćani da se dokopamo tog "Prokopa"? Gde mu pa to dođe? Mi možemo samo da siđemo kod "Merkatora" u Krnjači pre Pančevapkog mosta! Ostalo nemamo pojma! Zaju valjda taksisti za deset-dvadeset "bednih" hiljadarki! Šro se tiče "nacionalnog stadiona" tu nema potrebe ni da staje! Tu neće biti nikog! Prvo Srbi treba da nauče da igraju fudbal, a ne da posmatraju zbivanja na terenu! Možda je bolje da na novom "nacionalnom stadionu" za koji će Srbija da grca u siromaštvu, zaigraju Nigerijci, Marokanci, Indijanci i pripadnici drugih nacionalnosti i rasa, kao što sada igraju u C.Zvezdi, Prtizanu, i ostalim " Srpskim" klubovima, te postoji nekakva šansa da se pohvalimo kako smo MI Srbi nekog pobedili i da su traljave, pardon majstorske golove posigli "naši" Mtumbe, Tulube, Nkaka tekšto su bili dobri golovi Motamtepopeskua i Picakojama!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>