• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tivat, Niš, Pula, Dubrovnik i Tuzla: manje letova nego pre pandemije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na neslavnoj listi aerodroma našli su se Tuzla, Niš, Pula, Dubrovnik i Tivat

  • 2
Zračna luka u Dubrovniku Foto: Salinger Igor

Pet aerodroma na prostoru bivše Jugoslavije ovog septembra ima još uvek manji broj letova i dostupnih kapaciteta nego u pretpandemijskom periodu, prenosi Ex Yu Aviation News.

Na neslavnoj listi aerodroma koji u septembru neće uspeti da postignu uspeh iz istog meseca 2019. godine su Tuzla (TZL), Niš (INI), Pula (PUY), Dubrovnik (DBV) i Tivat (TIV).

Bosanski aerodrom ima pad od 55,1% kako u dostupnim kapacitetima tako i broju letova. Drugi najveći aerodrom u Srbiji - Konstantin Veliki Niš - takođe neće moći da ponovi uspeh jer beleži 18,9% manje letova i 13,9% manje kapaciteta u poređenju sa istim mesecom 2019. godine.

Aerodrom Tivat Aerodromi Crne Gore
Ništa bolje ne stoji ni Dubrovnik koji uprkos neupitnoj turističkoj potražnji ne dostiže nivo iz 2019. godine. Aerodrom u Čilipima ima 15,6% letova manje dok smanjenje kapaciteta iznosi 12,2%.

Pula je takođe dospela na listu jer je broj letova sa ovog aerodroma u septembru manji za 34%, a kapaciteti su smanjeni za 37,7% kada se uporede sa devetim mesecom 2019. godine.

U Crnoj Gori je stanje takođe loše. Aerodrom Tivat će imati 49,3% manje letova dok će mu dostupni kapaciteti biti redukovani za 50,9%.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Aerodrom Beograd Nikola Tesla 2023: Šta je do sada urađeno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>