• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

600: Nova linija javnog prevoza od Aerodroma Nikola Tesla do Železničke stanice Beograd

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nadležni za javni prevoz tvrde da će linija 600 ponuditi kvalitetnu i brzu vezu glavne železničke stanice i aerodroma, a u narednom periodu planirana je i izgradnja direktne železničke veze na ovoj relaciji

  • 0
Aerodrom Beograd Salinger Igor

Od danas (6. novembra 2023) počinje sa radom nova linija javnog prevoza broj 600 koja će povezivati Železničku stanica Beograd centar i Aerodrom Nikola Tesla.

Pored potrebe da se direktno povežu nova železnička stanica - i dalje poznatija pod nazivom Prokop - i aerodrom, ova linija treba da nadomesti nedostatak koji je nastao ukidanjem dosadašnje linije 607 između Novog Beograda (Paviljoni) i Surčina koja je imala stajališta i na aerodromu.

"Želja da se poboljša konekcija sa javnim prevozom i delovima grada sa kojima do sada nisu imali vezu, kao i da se putnicima u tranzitu omogući efikasniji transfer, pokrenula su zahtevom za uspostavljanje direktne autobuske linije oba operatera koja upravljaju ovim terminalima", navedeno je u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Nadležni za javni prevoz tvrde da će "linija 600 ponuditi kvalitetnu i brzu vezu glavne železničke stanice i aerodroma, odnosno njihovu vezu sa sajmom, Čukaricom i Blokom 42, dok je u narednom periodu planirana i izgradnja direktne železničke veze na ovoj relaciji".

Aerodrom Beograd Air Serbia Salinger Igor
Trasa linije 600 je Gučevska – Dragana Mancea – Zorana Žunkovića – Železnička stanica Beograd centar – Zorana Žunkovića – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Bulevar vojvode Putnika – Mostar – Bulevar vojvode Mišića – Petlja Radnička – Most na Adi – Bulevar Heroja sa Košara – Jurija Gagarina – Marka Hristića – Bulevar Crvene armije – Španskih boraca – Bulevar Arsenija Čarnojevića – Autoput za Šid – Put za Aerodrom - interna saobraćajnica PT1 (gornji nivo) pored Terminala 1 – interna saobraćajnica PT1 (gornji nivo) pored terminala 2 – Aerodrom Nikola Tesla (polasci) – interna saobraćajnica PT1 kružno oko parkinga P1, P2 i P3 – interna saobraćajnica PT2 (gornji nivo) krajnja desna traka – Aerodrom Nikola Tesla  (dolasci).

Kako se iz navedenog vidi, autobusi na liniji 600 će očiglednio na kraju svoje trase kružiti na oba nivoa ispred terminala na aerodromu kako bi mogli da opsluže putnike na nekoliko ulaznih i izlaznih tačaka. Prvi polazak iz centra je planiran u 04:45, poslednji u 23:30 a veći deo dana linija će saobraćati na 30 minuta.

Pored novouvedene linije 600, do Aerodroma Nikola Tesla saobraćaju i linije minibusa A1 sa Trga Slavija, 72 sa Zelenog venca i  860I koja povezuje BAS i Obrenovac, a staje na beogradskom aerodromu.

(Aero.RS/SI)

Video: Doček prvog leta BA888 British Airways London-Beograd posle trinaest godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>