• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekonstrukcija Aerodroma Ponikve: Ministarstvo dalo saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prva i druga faza podrazumevaju sanaciju poletno-sletne staze, okretnice rulne staze potrebne za okretanje aviona veličine A320, osnovne staze, sistema za odvodnjavanje i kablovske kanalizacije

  • 0
Air Serbia Salinger Igor

Rekonstrukcija i prilagođavanje aerodroma za vazdušni saobraćaj Ponikve u blizini Užica korak je bliže početku realizacije.

Ministarstvo zaštite životne sredine donelo je rešenje o davanju saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta fazne rekonstrukcije Aerodrom Ponikve, izveštava eKapija.

Nosilac ovog projekta je preduzeće Aerodromi Srbije, a kako je navedeno u studiji o proceni uticaja na životnu sredinu,  za projekat fazne rekonstrukcije Aerodroma Ponikve, rekonstrukcija će se raditi u pet faza.

Prva i druga faza podrazumevaju sanaciju poletno-sletne staze, okretnice rulne staze potrebne za okretanje "aviona Airbus A320neo", osnovne staze, sistema za odvodnjavanje i kablovske kanalizacije.

Aerodrom Ponikve Wikimedia/Boja02
Treća faza obuhvata proširenje okretnice na pragu 28 poletno-sletne staze, sa kako je navedeno, ciljem stvaranja mogućnosti za okretanje onoga što je opisano kao "kritičnog aviona Boeing 757".

Predmet projekta faze četiri je izgradnja nove rulne staze i platforme, a u petoj fazi radiće se rekonstrukcija zaštitnog pojasa kraja poletno-sletne staze, navodi eKapija.

Ranije je objavljeno da je studiju je preduzeće ECOlogica URBO d.o.o. iz Kragujevca.

(eKapija/Aero.rs)

Video: Aviation Event VIE 2023 konferencija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>