• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

KLM danas nije krenuo za Beograd, Air Serbia poletela: Aerodrom Schiphol zbog oluje Iša otkazao 130 letova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poletanja i sletanja u Amsterdam nastavljena posle dvanaestočasovne obustave po teškim uslovima, sa jakim bočnim udarima vetra

  • 0
Schiphol aerodrom Foto: Shutterstock

Oluja Iša (Isha) koja je izazvala priličan haos u Irskoj i uzrokovala velike probleme u avio-saobraćaju preselila se u noći između nedelje i ponedeljka ka Holandiji i uzrokovala odlaganje i otkazivanje većine letova sa amsterdamskog aerodroma.

Zvaničnici Šipola (AMS) su u nedelju posle podne saopštili da preventivno otkazuju 130 letova koji su zakazani za ponedeljak pre podne, saopšteno je na internet stranici ovog aerodroma.

Ova odluka uvedena je kao meru predostrožnosti zbog snažnih udara vetra i jakih padavina koji se očekuju kada se oluja Iša "prebaci" preko Severnog mora u Holandiju.

Polovinu letova koji su otkazani u ponedeljak ujutru drži KLM: čak 65 aviona ka evropskim destinacijama nije poletelo sa Šipola zbog loših vremenskih uslova.

Zvaničnici aerodroma savetovali su putnicima koji su pogođeni izmenama u avio-saobraćaju da redovno proveravaju stanje na internet stranicama aerodroma i da ne kreću ka aerodromu bez preke potrebe, s obzirom na to da je ovaj aerodrom po drugi put u poslednjih sedam dana izložen lošim vremenskim uslovima.

Nešto posle 12 časova avioni su počeli da poleću sa aerodroma kraj Amsterdama, ali uz jake udare bočnog vetra koji je duvao brzinom 44 km/h. Ljubitelji civilne avijacije mogli su da gledaju uživo poletanja i sletanja sa Schiphola:

Među otkazanim letovima je i KL1905 holandske avio kompanije KLM koji se po redu letenja očekivao u Beogradu u 11:55.

Air Serbia je obavila svoj prepodnevni let JU361 iz Amsterdama za Beograd sa nešto manje od sat i po kašnjenja

Air Serbia Salinger Igor

Do večeras se očekuje da se vremenske prilike normalizuju, a prema informacijama sa aerodroma Schiphol večernji let JU365 će biti obavljen na vreme. 

(Aero.rs)

Video: Nakon tri sata zastoja, ponovo uspostavljena pasoška kontrola na aerodromu Nikola Tesla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>