• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Štrajk sutra blokira aerodrome u Nemačkoj: Koji letovi iz Beograda će biti otkazani

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aerodromi u Frankfurtu, Hamburgu i Berlinu biće zatvoreni za sve letove. Obustava rada uticaće i na rad aerodroma u Bremenu, Hanoveru, Kelnu, Diseldorfu, Drezdenu, Erfurtu, Lajpcigu i Štutgartu

  • 0
Nemačka aerodrom štrajk Foto: Tanjug/AP

Zaposleni na najvećim nemačkim aerodromima obustaviće svoj rad u četvrtak 01. februara odmah posle ponoći, javljaju svetski mediji precizirajući da je razlog za jednodnevni štrajk - zahtev za povećanjem plata.

Pojedini mediji navode da je osim zahteva za povećanjem plata - razlog za štrajk i podrška nemačkim poljoprivrednicima i njihovom protestu, o čemu je pisao Telegraf.

Potpuna blokada aerodroma

Aerodromi u Frankfurtu (FRA), Hamburgu (HAM) i Berlinu (BER) biće zatvoreni za sve letove. Obustava rada uticaće i na rad aerodroma u Bremenu (BRE), Hanoveru (HAJ), Kelnu (CGN), Diseldorfu (DUS), Drezdenu (DRS), Erfurtu (ERF), Lajpcigu (LEJ) i Štutgartu (STR), navodi portal Euronews.

lufthanza, nemačka Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP
U informaciji koju objavljuje ovaj sajt precizira se da aerodrom u Minhenu neće biti pogođen štrajkom, kao i da je kompanija Lufthansa (LH)  "preporučila putnicima koji treba da polete iz Bremena, Berlina, Drezdena, Frankfurta, Hamburga ili Lajpciga da ne dolaze na aerodrom".

Na ovim aerodromima neće biti moguće ući na odlazni terminal, a bezbednosni punktovi će biti zatvoreni, što znači da putnici neće moći da obave proceduru predviđenu za ukrcavanje u avione.

Informaciju o štrajku su potvrdili aerodromi Berlin Brandenburg, Hamburg i Frankfurt, precizirajući da neće biti poletanja sa ova tri aerodroma u četvrtak.

Putnici u tranzitu koji dođu na aerodrom Frankfurt suočiće se sa velikim kašnjenjima, a samo mali broj punktova u tranzitu će biti otvoren - navodi se u saopštenju FRA.

I drugi aerodromi savetovali su putnicima da sa svojim kompanijama provere status svojih letova 01. februara.

Letovi iz Beograda ka Nemačkoj 1. februara

Air Serbia otkazala je sutrašnji let JU330 iz Beograda (BEG) za Frankfurt (FRA) i posledično povratni iz Frankfurta za Beograd JU331 zbog najavljenih štrajkova na nemačkim aerodromima, potvrđeno je za Aero.rs u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji o čemu ste mogli da pročitate u Info rubrici Aero.rs portala.

Po redu letenja, prvi avion koji je u četvrtak treba da poleti sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla ka Nemačkoj je Wizz Airov Airbus A320 na liniji W64125 za Hamburg.

Air Serbia JU330 za Frankfurt bio je planiran za 7:00, Wizz Air W64105 za Memmingen (FMM) u 10:40 a Lufthansin let LH1407 za Frankfurt - pod pretpostakvom da uopšte dođe u Beograd - planiran je za poletanju u 13:45.

BEG Salinger Igor
Od dolazaka iz Nemačke u Beograd po redu letenja očekuju se u 12:35 i 13:00 Luftanshini letovi LH1735 iz Minhena i LH1406 iz Frankfurta, Wizz Air W64106 Memmingena (FMM) u 14:45 i Wizzair W64092 iz Dortmunda u 18:10. Pet minuta posle ponoći po redu letenja je avion Lufthansa na letu LH1410 iz Frankfurt (FRA)

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Beograd: Airbus A320, A320neo i Embraer E195

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>