• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Joše jedan štrajk na evropskim aerodromima: Kasne letovi u Briselu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog štrajka osoblja, kasne letovi na briselskom aerodromu Zaventem

  • 1
Aerodrom Brisel Shutterstock/Bilal Kocabas

Na briselskom aerodromu u Zaventemu (BRU) danas je došlo do spontanog štrajka među osobljem kompanije za rukovanje prtljagom Aviapartner, što je rezultiralo nekim kašnjenjima letova, kao i problemima putnika pri preuzimanju prtljaga.

Još uvek se ne zna mnogo o uzroku ili trajanju štrajka, ali portparol briselskog aerodroma potvrdio je da deo osoblja Aviapartnera danas ne radi, prenosi Brisel tajms.

"Uticaj se uglavnom oseća u rukovanju prtljagom. Putnici koji stižu na nekim letovima neće (odmah) primiti svoj prtljag po izlasku iz aviona. Za druge neće biti problema. Putnici čiji prtljag nije doleteo sa njima na odredište mogu da podnesu zahtev na sajtu aerodroma", rekao je portparol.

Aerodrom Brisel Foto: Shutterstock/Markus Mainka
Kako je rekla najbolje je da putnici provere da li Aviapartner upravlja njihovim letom preko veb stranice.

Kako se navodi štrajk bi mogao da izazove manja kašnjenja nekih letova, ali najveći uticaj štrajk može da ima na rukovanje prtljagom.

Današnji let Air Serbia (JU) iz Brisela za Beograd (JU301) koji je po redu letenja trebao da sleti na beogradski aerodrom u 10:35 kasni i prema poslednjim podacima sa aerodroma Nikola Tesla očekuje se u 14:20.

JU301 printscreen/Belgrade Airport
Osoblje Aviapartnera i prošle godine je štrajkovalo tokom karnevalskih praznika, jer su bili nezadovoljni uslovima rada i radnim pritiskom na aerodromu, što je dovelo do toga da je na aerodromu ostavljeno oko 5.000 komada prtljaga.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    27. februar 2024. | 10:42

    Naravno,kad Er Srbija uzima one koji nude jeftinije usluge,a posle strajkuju. Taj avion koji je kasnio je prethodno doleteo iz Bgd,kasnio je u polasku i ostavio nas bez prtljaga.Sada oni prebacuju krivicu na aerodrom,a ovi sa aerodroma na ErSrbija.Ceh placaju putnici!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>