• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Menzies Aviation preuzeo usluge opsluživanja letova na Aerodromu Nikola Tesla

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi prethodno zaposleni u organizacionoj jedinici zemaljsko opsluživanje Belgrade Airport, potpisali su ugovore o radu sa Menzies Aviation, kao novim poslodavcem

  • 0

Belgrade Airport obavestio je da će od danas kompanija Menzies Aviation vršiti usluge zemaljskog opsluživanja, odnosno biće zadužena za upravljanje tehničkim prihvatom i otpremom i opsluživanjem prtljaga, odleđivanjem vazduhoplova i putničkim servisom, kao i uslugama putnicima sa ograničenom pokretljivošću i opslugom robe na Aerodromu Nikola Tesla.

Takođe, pružaće usluge putnicima sa ograničenom pokretljivošću i usluge opsluživanja robe, navodi se u saopštenju.

Potpisani ugovor podrazumeva prenos svih ugovorenih obaveza o zemaljskom opsluživanju sa kompanije Belgrade Airport na Menzies Aviation, uz saglasnost partnerskih avio-kompanija.

Svi prethodno zaposleni u organizacionoj jedinici zemaljsko opsluživanje Belgrade Airport, potpisali su ugovore o radu sa Menzies Aviation, kao novim poslodavcem.

Air Serbia Salinger Igor
U saopštenjuu se navodi i da su "Belgrade Airport i Menzies Aviation posvećeni međusobnoj bliskoj saradnji i saradnji sa nacionalnom avio-kompanijom Air Serbia i ostalim avio-kompanijama kako bi svojim putnicima obezbedili efikasno pružanje zemaljskih i putničkih usluga visokog kvaliteta".

Preuzimanje je prvobitno najavljivano za 22. februar, potom za pet dana kasnije. Podsetimo, Air Serbia (JU) je početkom oktobra prošle godine potpisala ugovor sa škotskom kompanijom kojim je predviđeno da njeni lokalni timovi opsluže više od 22.000 avio-operacija (poletanja i sletanja) u prvoj godini rada na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji. O detaljima ovog ugovora mogli ste čitati u tekstu koji je objavio portal Aero.rs.

Saobraćaj koji obavlja Air Serbia, odnosno njegov hendling čini oko 70% zemaljskog opsluživanja beogradskog aerodroma.

Na aerodromu Nikola Tesla usluge handiga obavlja i SKY Partner, koji opslužuje letove Wizz Air, Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, Air cairo, Norwegian, Fly Dubai, Prince Aviation, NetJets i mnoge specijalizovane letove. Goldair Handling obavlja zemaljsko opsluživanje vazduhoplova kompanije LOT Polish Airlines kao i rumunskog TAROM, dok se Air Pink bavio do sada uglavnom opluživanjem generalne avijacije.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Aerodrom Beograd: Airbus A320, A320neo i Embraer E195

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>