• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Air Serbia i Menzies najavili joint venture: Novi handling operater za nacionalnu avio-kompaniju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema sporazumu koji je do sada najveći za Menzies u istočnoj Evropi, lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini

  • 0
Air Serbia Menzies ugovor Air Serbia

Air Serbia potpisala je danas (03. oktobar) memorandum o razumevanju sa hendling operatorom Menzies Aviation, kojim potvrđuje nameru nameru da pokrenu zajedničko ulaganje (joint enture), "kao podršku ambicioznim planovima rasta srpske nacionalne avio-kompanije", navode u Air Serbia.

U okviru planirane saradnje, Menzies će pružati usluge zemaljskog opsluživanja putnicima domaće nacionalne avio kompanije na Aerodromu Nikola Tesla Beograd (BEG) od februara 2024. godine.

Prema sporazumu koji je do sada najveći za Menzies u istočnoj Evropi, lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji.

Air Serbia naglašava kako je potpisani sporazum "još jedan korak koji će omogućiti dalje širenje mreže"

Air Serbia Menzies ugovor Air Serbia
„Izuzetno smo zadovoljni budućom saradnjom sa tako poznatim pružaocem usluga zemaljskog opsluživanja, kao što je Menzies Aviation. Tokom ove letnje sezone, Er Srbija je ostvarila nezapamćen rast, ali se istovremeno suočila sa određenim izazovima na polju pružanja usluga zemaljskog opsluživanja. Želim još jednom da se izvinim svim putnicima koji su ovog leta bili pogođeni situacijom na našem matičnom aerodromu. Još tokom sezone, reagovali smo brzo na tu situaciju, zapošljavanjem novog ljudstva u rekordnom roku. Sada prelazimo na sledeći korak, jer u 2024. godini želimo da pružimo najbolju moguću uslugu našim putnicima i da imamo pouzdanog partnera za budući rast kompanije“, kaže Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia.

Filip Joanig, generalni direktor kompanije Menzies Aviation izjavio je da "strateški gledano, ovo zajedničko ulaganje predstavlja veliki korak za Menzies zato što podržava nastojanja da kompanija proširi prisustvo na Balkanu i podrži nova tržišta u oblasti avio-saobraćaja".

Menzies Aviation je globalni partner za usluge zemaljskog opsluživanja, koji posluje na šest kontinenata, na oko 255 aerodroma, u više od 60 zemalja, uslužujući više od 4 miliona letova godišnje i rukujući sa više od 2 miliona tona tereta. Više od 40.000 ljudi pruža zemaljske usluge, uključujući usluge putnicima, usluge rukovanja prtljagom i pružanje usluga u salonima, zatim usluge u vazdušnom prevozu tereta, uključujući rukovanje, skladištenje i velikoprodajnu špediciju kao i usluge koje uključuju upravljanje, skladištenje i točenje goriva.

Menzies Aviation ima sedište u Londonu, a od svog osnivanja 1833. godine, postala je najveća grupacija za pružanje avio-usluga na svetu po broju zemalja i usluženih aviona.

(Aero.rs/SI)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>