• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turske avio-kompanije dominiraju u Bosni i Hercegovini: Sarajevski aerodrom očekuje najbolje leto u istoriji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom letnjeg reda letenja, Sarajevo će imati ukupno 1.636.428 putničkih mesta na redovnim letovima što je povećanje od 30,3% u odnosu na prošlu godinu

  • 0
Sletanja na beogradski aerodrom Nikola Tesla Salinger Igor

Sarajevski aerodrom (SJJ) očekuje najprometniju letnju sezonu do sada: najavljeno je ukupno dvanaest novih linija i preko 1,6 miliona sedišta u prodaji od 31. marta do 26. oktobra, pokazuju podaci distributivnih sistema.

Ovog leta sa aerodroma i dalje poznatog pod nazivoom Butmir počeinje da leti irska niskotarifna kompanija Ryanair (FR) na šest destinacija, dok će Air Arabia (G9) i Aegean Airlines (A3) obnoviti svoje stalne letove za Šardžu i Atinu posle nekoliko godina.

Turski prevoznik SunExress (XQ) koji ulazi na bosanskohercegovačko tržište letovima iz Antalije, tokom leta će spojiti glavi grad BiH i sa Izmirom. Pegasus Airlines će povećati svoje prisustvo u Sarajevu novim letovima iz Antalije, dok će saudijski Flydeal (F3) i SAS Scandinavian Airlines (SK) pokrenuti sezonske letove iz Džede i Kopenhagena, prenosi Ex-Yu Aviation uz napomenu da će "većinu novih ruta subvencioniraće Turistička zajednica Kantona Sarajevo"

Tokom letnjeg reda letenja, Sarajevo će imati ukupno 1.636.428 putničkih mesta na redovnim letovima, pokazuju podaci GDS. To predstavlja povećanje od 30,3% u odnosu na prošlu godinu i poboljšanje od 14,3% u odnosu na 2022. godinu, koja je tokom letnjeg reda letanja bila naprometnija do sad, kada je Vizz Air imao bazu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Turkish Airlines (TK) će biti najveći avioprevoznik sa nešto više od 200.000 sedišta, a slede ga takođe turski Pegasus Airlines (PC), a zatim Austrian Airlines (OS). Novopridošli Ryanair će biti šesta najveća avio-kompanija na osnovu raspoloživog kapaciteta sa 96.178 sedišta, iza Wizz Air Abu Dhabi (5W) i FlyDubai (FZ).

(Ex-Yu Aviation/Aero.rs)

Video: Sletanje i poletanje aviona Boeing 707 izraelskog vazduhoplovstva: Re'em u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>