• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Resorni ministar Vesić: Razgovaram sa Air Serbia o novim linijama iz Niša

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprkos najavljenom otvaranju novih linija, Niš već mesecima beleži pad u broju opsluženih putnika

  • 0
Air Serbia Airbus Salinger Igor

Air Serbia bi mogla da uvede nove avio-linije sa niškog aerodroma. Potvrda da se vode pregovori oko uspostavljanja dodatnih letova stigla je od ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića.

Resorni ministar je prilikom potpisivanja ugovora oko uređenja okoline aerodroma Konstantin Veliki (INI) prošle nedelje izjavio da razgovara sa predstavnicima Air Serbia oko potencijalnog uvođenja novih linija, piše Fly from Niš.

Reč je navodno o potpuno novim rutama koje nisu obuhvaćene ugovorom o linijama od javnog značaja (PSO) na kojima takođe saobraća srpski nacionalni avio-prevoznik.

Air Serbia Salinger Igor
Air Serbia trenutno povezuje Niš sa Beogradom (BEG), Istanbulom (IST), Ljubljanom (LJU), Kelnom (CGN) i aerodromom Frankfurt Han (HHN). Tokom letnje sezone, avio-kompanija nudi i letove za Atinu (ATH) i Tivat (TIV). Sve linije Air Serbia subvencionisane su od strane države na osnovu ugovora o obavljanju saobraćaja na linijama od javnog značaja.

Pored Air Serbia, aerodrom opslužuje i niskotarifne avio-kompanije Wizz Air i Ryanair koje trenutno lete iz Niša ka Malti (MLA), Beču (VIE), Memingenu (FMM), Bazelu (BSL) i Stokholmu (ARN).

Ryanair B737 Milena Đorđević
Uprkos najavljenom otvaranju novih linija, Niš beleži pad u broju opsluženih putnika, piše Ex-Yu Aviation News. Od početka godine aerodrom je zabeležio 47.580 putnika što je za 19% manje nego u istom periodu 2023. godine.

Slabiji operativni rezultati produkt su smanjenja broja letova Ryanaira i Wizz Air koji trenutno imaju probelma flotama aviona Boeing 737 MAX i Airbus A320neo.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>