• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moskovski aerodromi pod posebnim merama: Dodatne bezbednosne provere za putnike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na aerodromima Šeremetjevo, Domodedovo, Vnukovo i Žukovski, putnicima se preporučuje da dolaze na aerodrom ranije, kako bi imali dovoljno vremena za prolazak kroz pojačane bezbednosne provere

  • 0
Krokus Siti Hol, Moskva Foto: Tanjug/AP

Teroristički napadi u Moskovskoj oblasti naveli su vlasti i transportne organizacije da preduzmu dodatne korake kako bi osigurali sigurnost putnika.

Posle terorističkog napada u Moskvi u kome je poginulo prema prvim informacijama više desetina osoba, na aerodromima i na železničkim stanicama u Moskvi, pojačane su mere bezbednosti.

Na aerodromima Šeremetjevo, Domodedovo, Vnukovo i Žukovski, putnicima se preporučuje da dolaze na aerodrom ranije, kako bi imali dovoljno vremena za prolazak kroz pojačane bezbednosne provere, saopštilo je rusko Ministarstvo saobraćaja.

Pojačani nadzor uveden je na predterminalnim površinama, parkinzima i putničkim terminalima kako bi se osigurala maksimalna bezbednost.

Avion Aeroflot Foto: Shutterstock
Putnici se pozivaju da budu strpljivi i da imaju razumevanja za dodatne mere bezbednosti koje su usmerene na zaštitu života i zdravlja. Preporučuje se da se putnici pripreme za duže vreme čekanja prilikom ulaska u zgradu aerodroma ili prilikom prolaska kroz kontrolne tačke na železničkim stanicama.

Preko Telegram kanala, aerodromi podsećaju da je važno da putnici izvade sve metalne predmete iz džepova i da ih postave u posebne kadice prilikom prolaska kroz sigurnosne provere. Takođe se preporučuje da se otvori gornja odeća i da se skinu glavni odevni predmeti kako bi se olakšao proces pregleda.

Iako su uvedene dodatne mere bezbednosti, red letenja na aerodromima ostaje nepromenjen, a usluge se za sada odvijaju bez zastoja, navodi Ministarstvo saobraćaja.

Putnici se podstiču da redovno proveravaju status svojih letova putem zvaničnih kanala informacija kako bi bili informisani o eventualnim promenama ili odlaganjima.

(Aero.rs)

Video: Putin leteo u strateškom bombarderu Tu-160

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>