• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

AirBaltic sleteo u Skoplje: Od Letonije do Severne Makedonije od sada direktnom linijom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija će obavljati letove između Rige i Skoplja dva puta nedeljno - svakog ponedeljka i petka tokom cele letnje sezone

  • 1

Avio-kompanija airBaltic (BT) otvorila je direktnu liniju između Rige i Skoplja. Inauguralni let obavljen je jutros, a na skopskom aerodromu organizovan je specijalan doček.

Severnomakedonska prestonica od danas je povezana sa još jednim gradom u Evropi. Na aerodromu u Skoplju (SKP) u ranim jutarnjim časovima sleteo je avion airBaltica iz Rige (RIX), prevozeći putnike na prvom letu BT475. Prvo polazak na liniji Riga - Skoplje obavio je Airbus A220-300 (YL-ABP) koji je sleteo u prestonicu Severne Makedonije u 1:43.

Za posadu i putnike airBaltic organizovan je takozvani vodeni pozdrav.

Kompanija airBaltic će obavljati letove između Rige i Skoplja dva puta nedeljno - svakog ponedeljka i petka tokom cele letnje sezone. Poslednji polazak na ovoj ruti planiran je za kraj septembra kada će airBaltic privremeno obustaviti letove.

Litvanska nacionalna avio-kompanija trenutno leti ka nekoliko destinacijau regionu. airBaltic trenutno povezuje Rigu sa Skopljem, Tivtom (TIV), Ljubljanom (LJU), Prištinom (PRN) i Beogradom (BEG).

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Tivat sanacija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angelina

    6. maj 2024. | 11:24

    Lepe vesti, meni je samo važno da bude više charter letova za grupe ka Crnoj Gori ove godine, tokom jula ili avgusta.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>