• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Sarajevo zabeležio pola miliona putnika u prvih pet meseci: 54% više nego 2019. godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku su pregovori za povezivanje glavnog grada Bosne i Hercegovine sa Barselonom, a letovi ka SAD strateški cilj

  • 0
Aerodrom Sarajevo Shutterstock/Alekk Pires

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, od početka godine zabeleženo je 30 odsto više putnika nego u istom periodu 2023: 520.466, što je čak 54 posto više nego 2019. godine koja se koristi kao referntna godina u avijaciji pre pandemije kovida.

Tokom dana, sa aerodroma Sarajevo poleti između 30 i 40 putničkih vazduhoplova, ali je, prema rečima Belme Cureković, PR manadžerke aerodroma, broj letova značajno veći, jer u ove brojeve nisu uračunati kargo, vojni i specijalni letovi - međunarodne mirovne snage još uvek imaju svoju bazu u neposrednoj blizini aerodroma.

Otvaranje linije Sarajevo - Atina Aegean Međunarodni aerodrom Sarajevo

Od 1. juna avio kompanija Aegean Airlines uvela je letnje sezonske letove prema Atini, a od 3. jula Ryanair uvodi sezonsku liniju ka Solunu, pa će Sarajevo imati letove ka dve destinacije u Grčkoj, navodi bosansko-hercegovačka ispostava N1.

Glavni grad BiH povezan je redovnim linijama sa Beogradom, Zagrebom, Bečom, Cirihom, Istanbulom, Štutgartom i Frankfurtom. Tu su i letovi ka Londonu, Milanu, Memingenu i Izmiru.

Aerodrom Sarajevo Sarajevo International Airport

Na listi strateških destinacija sarajevskog aerodroma je i Barselona. Aerodrom pregovara sa jednom kompanijom koja bi trebalo da uspostavi direktne letove između Španije i Bosne i Hercegovine. Istovremeno, letovi ka Sjedinjenim Državama ostaju među prioritetnim željama, navodi Belma Cureković ispred Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>