• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potvrđeno pisanje portala Aero.rs: Fransoa Berizo novi direktor aerodroma u Budimpešti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doskorašnji direktor aerodroma Beograd i Lorenco Rebel, koji je bio finansijski direktor aerodroma Getvik, vodiće u narednom periodu aerodrom Franc List

  • 0
BGAERODROM INVESTICIJE MOMIROVIC Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Međunarodni aerodrom Franc List u Budimpešti dobio je novog direktora: Fransoa Berizo napustio je poziciju generalnog direktora aerodroma Nikola Tesla u Beogradu i prešao na novu funkciju u Mađarskoj.

Time je potvrđeno pisanje portala Aero.rs, koji je najavio odlazak Berzioa iz Srbije.

Vest da je Berizo, koji ima više od dve decenije međunarodnog iskustva u vazdušnom saobraćaju, postao generalni direktor aerodroma u glavnom gradu Mađarske preneo je Airportal.hu.

Aerodrom Budimpešta Foto: Shutterstock

Njegova desna ruka u menadžmentu biće Lorenco Rebel, koji na mesto zamenika generalnog direktora dolazi iz Velike Britanije, gde je bio zadužen za finansije na aerodromu Getvik.

Na čelu aerodroma Budimešta do pre nekoliko dana bio je Kama Janud, koji je proveo 15 godina u kompaniji, najpre kao direktor za vazdušni saobraćaj, zatim kao zamenik generalnog direktora za komercijalne poslove, da bi na kraju došao i na mesto generalnog direktora.

Fotografije aerodroma Budimpešta, aerodrom Budimpešta Foto: Shutterstock

Kao što je portal Aero.rs već objavio, aerodrom Franc List u Budimpešti odnedavno je ponovo u većinskom vlasništvu države, ali je kompanija VINCI Airports, koja ima pravo na 55 godina koncesije uz 20 odsto vlasništva nad aerodromom, dala svoj menadžment.

Premijer Mađarske Viktor Orban i Nikolas Noteber, generalni direktor VINCI Concessions, održali su sastanak u Parizu 25. juna, nakon čega je saopšteno da će se u narednih deset godina na aerodromu realizovati investicije vredne više od milijardu evra, uključujući izgradnju novog terminala, navodi Airportal.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>