• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija VINCI imenovala novog direktora aerodroma Beograd: Umesto Berizoa stiže Čivojn Rem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi generalni direktor na aerodromu Nikola Tesla ima iza sebe bogatu biografiju: Smešila mu se i diplomatska karijera - službovao kao makrekonomski ataše u Ambasadi Francuske u Vašingtonu

  • 0

Poznato je ko će biti novi direktor Aerodroma Nikola Tesla: na mesto Fransoa Berizoa, koji je "prebačen" na mesto direktora aerodroma Franc List u Budimpešti, doći će Čivojn Rem (Chivoine Rem).

Formalno preuzimanje novog zaduženja biće obavljeno u narednim nedeljama, javlja portal Ex-Yu Aviation News.

Rem je pre dolaska u Beograd upravljao aerodromom u Tulonu, a potom bio generalni direktor aerodroma Rennes Bretagne na severozapadu Francuske. Novi direktor beogradskog aerodroma je, pre nego što je u septembru 2019. došao u kompaniju VINCI, radio pri agencijama vezanim za francusku vladu a smešila mu se i diplomatska karijera, s obzirom na to da je bio ekonomski ataše francuske ambasade u SAD od 2012. do 2014.

Aerodrom Beograd Salinger Igor

Diplomirao je na École Polytechnique (u doslovnom prevodu - Politehnička škola) - prestižnoj visokoškolskoj ustanovi koja je osnovana još u vreme Francuske revolucije, a koja je poznata po visokim standardima i strogoj selekciji budućih studenata.

Rem je najavio da će nastaviti da se "fokusira na to da aerodrom bude model rasta, efikasnosti, korisničkog iskustva i održivosti u regionu".

(Aero.rs)

Video: Sletanje i poletanje aviona Boeing 707 izraelskog vazduhoplovstva: Re'em u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>