• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tuzla konačno dobija letove za Tursku: Pegasus Airlines otvara liniju za Istanbul

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Tuzla već neko vreme beleži veoma loše operativne rezultate usled ukidanja 13 linija Wizz Aira i zatvaranja baze mađarskog prevoznika u septembru prošle godine

  • 0
avion Airbus A321-251NX Pegasus Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Turska niskotarifna avio-kompanija Pegasus Airlines planira da pokrene direktne letove između Istanbula i Tuzle.

Prvi let na novoj liniji planiran je za 24. avgust ove godine. Pegasus Airlines će letove između aerodroma Sabiha Gokčen (SAW) i Tuzle (TZL) obavljati jednom nedeljno - svake subote - koristeći Airbus A320 avione.

Prema pisanju portala Ex-Yu Aviation News, polasci iz Istanbula zakazani su u 06:50. Nakon što se putnici u Tuzli iskrcaju i novi ukrcaju, avion Pegasus Airlinesa će poletati u 08:50. Karte je trenutno moguće kupiti putem mobilne aplikacije ali rezervaciju još uvek nije moguće napraviti na veb sajtu avio-kompanije.

Aerodrom Tuzla već neko vreme beleži veoma loše operativne rezultate usled ukidanja 13 linija Wizz Aira i zatvaranja baze mađarskog prevoznika u septembru prošle godine.

Lokalne vlasti su pokušavale da dogovore nove linije ka Tuzli te su grčkoj avio-kompaniji Lumiwings dodeljene subvencije za pokretanje letova na šest novih ruta. Mada je za ovu svrhu bilo odvojeno 1,5 miliona evra, Lumiwings je ukinuo letove iz Tuzle za svega mesec i po dana.

Lumiwings Salinger Igor

Aerodrom u Tuzli je u prvoj polovini 2024. godine opslužio 90.942 putnika što je za 67,1% manje nego u istom periodu prethodne godine, piše Ex-Yu Aviation News.

Treći najveći grad u Bosni i Hercegovini trenutno je povezan sa Memingenom (FMM), Bazelom (BSL) i Dortmundom (DTM), a ove letove obavlja Wizz Air. Sa aerodroma takođe sleti i Freebird Airlines koji leti za Antaliju (AYT).

(Aero.rs)

Video: Trade Air nabavio novi Airbus A320

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>