• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Bazel-Miluz u Francuskoj ponovo otvoren za saobraćaj nakon dojave o bombi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je drugi put u ovoj godini da se aerodrom poznat i pod imenom EuroAirport evakuiše zbog lažne dojave: prošli put je bio zatvoren 15. marta 2024

  • 0
Basel Mulhouse Freiburg EuroAirport Foto: Shutterstock

Međunarodni aerodrom kod francuskog grada Bazel-Miluz-Frajburg na granici između te zemlje i Švajcarske ponovo je otvoren za saobraćaj nakon što je bio evakuisan i zatvoren iz bezbednosnih razloga, zbog pretnji bombom.

Na sajtu aerodroma se navodi da se letovi postepeno obnavljaju i da se od putnika traži da kontaktiraju svoju avio-kompaniju za informacije o redu letenja, prenosi Tanjug pozivajući se na agenciju Rojters.

Avio-kompanija Air France saopštila je prethodno za Rojters da je let te kompanije za Pariz bio na čekanju na aerodromu kod grada Bazel-Miluz-Frajburg zbog upozorenja na bombu.

Aerodrom je prethodno saopštio da je terminal morao danas da bude evakuisan i zatvoren iz bezbednosnih razloga. Francuska policija je takođe navela da je taj aerodrom evakuisan i zatvoren zbog upozorenja na bombu.

Ovo je drugi put u ovoj godini da se aerodrom poznat i pod imenom EuroAirport evakuiše zbog lažne dojave: prošli put aerodrom je bio zatvoren 15. marta 2024. U oktobru prošle godine, aerodrom koji se nalazi 20 kilometara jugoistočno od francuskog grada Miluza i 3,5 kilometra severozapadno od Bazela, u Švajcarskoj, bio je dva puta u istom danu evakuisan zbog anonimnih pretnji.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Galeb Team Soko G2 Galeb na aeromitingu CIAV2024: Snimak sa krila aviona!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>