• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ponovo lažna dojava o bombama na beogradskom aerodromu: Avioni za Frankfurt i Varšavu kasnili više časova

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija izvršila pretres stana 12-godišnjeg dečaka iz Beograda koji je u dva dana dva puta poslao poruke o bombama u vazduhoplovima, ali i u većem broju škola

  • 0
LOT Polish Airlines Embraer 190 Salinger Igor

Samo dan nakon što je na aerodromu u Beogradu (BEG) zabeležena drama nalik na one u akcionim filmovima zbog lažnih prijava o bombama u avionima, na aerodromu Nikola Tesla danas - ponovo dojava o navodno postavljenoj ekplozivnoj napravi.

Ovaj put primljena je dojava o eksplozivnim napravama u dva putnička aviona, ali je bezbednosnom proverom ustanovljeno je da je u pitanju lažna uzbuna.

Prema navodima agencije Tanjug, dojava je primljena oko 14.10, dok su letelice bile spremne da prime putnike. Kontradiverzione ekipe sprovele su hitnu proveru koja je utvrđena strogim procedurama. Provera je završena u 16.50 nakon čega su avioni odleteli bezbedno ka svojim krajnjim destinacijama.

LOT E175 Salinger Igor
Aero.rs nezvanično saznaje da su se dojave odnosile na avion koji je na letu LH1407 trebalo da preveze putnike za Frankfurt (FRA), kao i o avionu poljske kompanije koji je letom LO572 trebalo da preveze putnike u Varšavu (WAW).

Oba vazduhoplova zabeležila su višesatna zakašnjenja: Embraer E175 poljskog avio-prevoznika odleteo je za Varšavu u 16.51, dok je Lufthansin A320neo napustio pistu beogradskog aerodroma tek u 18.15.

Da podsetimo, aerodromi u Beogradu i Podgorici juče naveče bili su zatvoreni za saobraćaj zbog prijava o postavljenim bombama u avionima.

O čitavom slučaju i procedurama evakuacije mogli ste da pročitate detaljne informacije u posebnom tekstu koji je objavio portal Aero.rs.

France Airbus Foto: Tanjug/AP

MUP Srbije je večeras saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i policijskim službenicima Policijske uprave za grad Beograd, identifikovali 12-ogodišnjaka koji je slao dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na beogradski Aerodrom Nikola Tesla i u više škola u Srbiji.

Policija je u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi 12-godišnjak povodom većeg broja pretnji upućenih danas i juče Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu i većem broju škola, javlja Tanjug.

S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Pariz Šarl de Gol aerodrom (CDG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>