• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Ben Gurion ponovo otvoren za saobraćaj posle raketnih napada Hezbolaha

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom je otvoren u nedelju u ranim jutarnjim satima, a kroz njega je tokom dana trebalo da prođe oko 50.000 putnika na više od 300 međunarodnih dolaznih i odlaznih letova

  • 0
Ben Gurion Foto: Shutterstock

Aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu, jedan od najprometnijih i najvažnijih aerodroma na Bliskom istoku, ponovo je u funkciji nakon što su letovi bili privremeno obustavljeni zbog bezbednosnih pretnji izazvanih raketnim napadima Hezbolaha.

Raketni napadi Hezbolaha na severni Izrael izazvali su ozbiljnu zabrinutost za bezbednost vazdušnog saobraćaja. Kao odgovor na eskalaciju, izraelske vlasti su preduzele hitne mere, uključujući preusmeravanje letova na druge aerodrome u regiji i odlaganje polazaka. Situacija je bila posebno napeta s obzirom na povećane bezbednosne rizike i mogućnost daljih napada.

Prema pisanju Jerusalem Posta, aerodrom je otvoren u nedelju u ranim jutarnjim satima, a kroz njega je tokom dana trebalo da prođe oko 50.000 putnika na više od 300 međunarodnih dolaznih i odlaznih letova.

Ben Gurion Foto: Shutterstock

Prema najnovijim informacijama iz izraelskih medija, aerodrom Ben Gurion sada je nastavio sa redovnim radom. Operacije se postepeno vraćaju u normalu, ali putnici i dalje mogu očekivati kašnjenja dok se aerodromska služba bavi zaostalim letovima i osigurava sprovođenje svih potrebnih bezbednosnih procedura.

Izraelske vlasti i dalje pažljivo prate situaciju na severu zemlje, dok su dodatne mere bezbednosti na aerodromu Ben Gurion pojačane kako bi se minimalizovali rizici za sve koji putuju kroz ovaj ključni vazdušni centar.

Ben Gurion Foto: Shutterstock

Putnicima se savetuje da ostanu u kontaktu sa svojim avio-kompanijama kako bi dobili najnovije informacije o statusu svojih letova. Moguća su dodatna kašnjenja, pa je preporučljivo doći ranije na aerodrom i biti spreman na potencijalne promene u putnim planovima.

Izraelske vlasti i aerodromsko osoblje rade na tome da obezbede siguran i efikasan povratak letova u normalan režim, a putnicima se savetuje da budu "strpljivi i pripremljeni za moguće izazove" dok se situacija u regionu dalje razvija.

(Aero.rs)

Video: Srpski leteći vatrogasci: Pilot Helikopterske jedinice MUP Srbije o Kamovu Ka-32

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>