• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crnogorski aerodromi smanjuju takse kako bi privukli niskotarifne avio-kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprava Aerodroma Crne Gore, na čelu sa generalnim direktorom Rokom Tolićem i predsednicom Upravnog odbora Jelenom Maraš, postigla je dogovor sa Ministarstvom saobraćaja o novoj cenovnoj politici koja će biti usmerena ka niskotarifnim avio-kompanijama

  • 0
Air Montenegro otvaranje linije Podgorica - Bratislava Aerodromi Crne Gore

Ministarstvo saobraćaja Crne Gore saopštilo je da će Aerodromi Crne Gore smanjiti avio-takse kako bi zadržali postojeće niskotarifne avio-kompanije i privukli nove prenosi ExYuAviationNews. Ovaj potez dolazi nakon što su povećane takse, koje je uvela prethodna uprava Aerodroma Crne Gore, negativno uticale na konkurentnost zemlje kao avio-destinacije.

Nova ministarka saobraćaja, Maja Vukićević, naglasila je da je odluka o povećanju taksi dovela do značajnog smanjenja broja letova, pri čemu je Ryanair najavio da će ove zime zadržati samo jednu rutu iz Podgorice, dok će sve ostale biti obustavljene do sledeće letnje sezone. Ovo smanjenje taksi deo je šire strategije za povećanje atraktivnosti crnogorskih aerodroma i zadržavanje niskotarifnih avio-kompanija, koje su ključne za turizam i povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope.

Uprava Aerodroma Crne Gore, na čelu sa generalnim direktorom Rokom Tolićem i predsednicom Upravnog odbora Jelenom Maraš, postigla je dogovor sa Ministarstvom saobraćaja o novoj cenovnoj politici koja će biti usmerena ka niskotarifnim avio-kompanijama. Cilj ove politike je ne samo zadržavanje trenutnih ruta, već i privlačenje novih avio-prevoznika koji će omogućiti redovne letove tokom cele godine.

ACG logo Aerodromi Crne Gore

"Ova promena je neophodna kako bismo se ponovo takmičili sa aerodromima u susednim zemljama, odakle sve više naših građana odlučuje da leti. Novi tarifni model koji ćemo uvesti osiguraće da Crna Gora ostane atraktivna destinacija za niskotarifne avio-kompanije, čime će se podstaći dalji rast turizma i ekonomski razvoj," izjavila je ministarka Vukićević.

Očekuje se da će nova politika povećati broj letova i destinacija koje pokrivaju niskotarifne avio-kompanije, što će dodatno doprineti razvoju turizma u Crnoj Gori, posebno tokom zimskih meseci kada je avio-saobraćaj inače smanjen.

(Avio.rs)

Video: Srpski leteći vatrogasci: Više od dva miliona litara vode izbacili na požare za manje od mesec i po

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>