• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Mostar postaje baza za SkyAlps

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka saobraćaja i komunikacija je izjavila da je Vlada Federacije BiH za realizaciju projekta baze izdvojila oko 176.000 evra

  • 0
Sky Alps Dash 8 Foto: Shutterstock

Aerodrom Mostar postaće baza italijanske regionalne avio-kompanije SkyAlps. Ni godinu dana nakon pokretanja prvih letova sa hercegovačkog aerodroma, prevoznik sa apeninskog poluostrva odlučio je da bazira avion u Mostaru.

Ugovor o uspostavljanju baze SkyAlps potpisan je danas (27. septembra) u Gradskoj kući grada Mostara. Ceremoniji su prisustvovali gradonačelnik Mostara Mario Kordić, direktor aerodroma Marko Đuzel, federalna ministarka saobraćaja i komunikacija Andrijana Katić i predstavnici avio-kompanije SkyAlps kao i direktor SkyAlps Aleks Spinato.

Informaciju da bi aerodrom Mostar mogao da postane baza avio-kompanije Aero.rs je preneo još prošle nedelje.

prvi let Er Srbija avio linija Beograd Mostar Foto: Tanjug/Tanjug video

Prvi čovek aerodroma izjavio je da će se zbog baziranja jednog aviona u Mostaru (OMO) broj putnika u 2025. godini popeti na 65.000. Marko Đuzel je izjavio da aerodrom pregovara sa još jednom avio-kompanijom oko uspostavljanja letova kao i da uskoro treba da se realizuje nekoliko infrastrukturnih projekata, prenosi Dnevni avaz.

Federalna ministarka saobraćaja i komunikacija je izjavila da je Vlada Federacije BiH za realizaciju projekta baze izdvojila oko 176.000 evra kao i dodatnih 3,5 miliona za funkcionisanje vazdušnog čvorišta u Mostaru.

Još uvek nije poznato koje nove linije SkyAlps planira da uspostavi na aerodromu u Mostaru.

Aerodrom Mostar je u periodu od januara do jula ovde godine opslužio 20.927 putnika. Očekuje se da će ove godine ugostiti ukupno 40.000 putnika.

Pored četiri linije SkyAlps za Rim (FCO), Veronu (VRN), Bari (BRI) i Minhen (MUC), sa aerodroma trenutno lete Croatia Airlines i Air Serbia. Croatia Airlines obavlja tri nedeljna leta ka Zagrebu (ZAG) dok Air Serbia sa jednakim brojem nedeljnih polazaka spaja Mostar i Beograd (BEG).

(Aero.rs)

Video: Intervju sa Anton Chirkovski, šefom prodaje civilnih aviona Diamond Aircraft

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>