• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi put posle pet godina opslužen milioniti putnik na Aerodromu Tivat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvršni direktor ACG je najavio da sa velikim optimizmom planiraju učešće na međunarodnoj vazduhoplovnoj konferenciji Routes koja se narednih dana održava u Bahreinu

  • 0

Devojčica Bejli iz Engleske je milionita ovogodišnja putnica Aerodroma Tivat. Ona je sa roditeljima, nakon odmora u Herceg Novom, krenula ka svojoj kući letom avio-kompanije easyJet iz Tivta za London. Inače, ovo je prvi put od 2019. godine da je na tivatskom aerodromu opsluženo milion putnika, a tu vest turistima saopštili su predsednica Odbora direktora, Jelena Maraš i izvršni direktor, Roko Tolić.

U ime Aerodroma Crne Gore izražavam veliko zadovoljstvo što nakon pet dugih godina ponovno imamo milionitog putnika u Tivtu. Takođe, indikativno je što je upravo reč o putnici na letu jednog od naših strateških partnera – easyJet. Ova kompanija u Tivtu ostvaruje organski, sistematski rast“, poručio je izvršni direktor, Roko Tolić.

Inače, easyJet je tokom ove ljetnje sezone u Tivtu ostvario rast od 80 odsto u odnosu na prošlu godinu. Zaključno sa krajem oktobra, prevešće 133 hiljade putnika. Ova avio-kompanija povezuje Tivat sa aerodromima London Getvik, London Luton, Berlin, Mančester, (tokom čitave IATA ljetnje sezone), sa Ženevom (od kraja aprila do kraja oktobra) i Bristolom (od kraja juna do kraja septembra).

Dakle, nakon što je easyJet ove godine ostvario rast od 80 odsto, prema najavama za narednu letnju sezonu sledi dodatni rast od 30 odsto, što je u brojkama oko 174 hiljade putnika“, pojasnio je Tolić.

Izvršni direktor ACG je najavio da sa velikim optimizmom planiraju učešće na međunarodnoj vazduhoplovnoj konferenciji Routes koja se narednih dana održava u Bahreinu.

Očekuju nas pregovori sa velikim brojem avio-kompanija i veerujem da ćemo se vratiti sa još dobrih veesti“, zaključio je Tolić.

Prigodan poklon za našu milionitu putnicu pripremile su kolege iz Duty Free Shop Montenegro.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>