• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Sarajevo zabeležio milion i po putnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snažan rast aerodrom duguje pre svega ekspanziji Ryanair koji je ove godine uveo veliki broj novih linija ka Evropi

  • 0
Aerodrom Sarajevo Shutterstock/Alekk Pires

Aerodrom Sarajevo je zabeležio novi rekord. Kroz terminal najvećeg vazdušnog čvorišta u Bosni i Hercegovini u ovoj godini je do sada prošlo milion i po putnika.

Sarajevski aerodrom (SJJ) se na svojoj Facebook stranici pohvalio operativnim rezultatima. U periodu od 1. januara od 13. oktobra, aerodrom je zabeležio 1.500.000 putnika što je, kako sa aerodroma navode, novi rekord.

Ryanair Sarajevo otvaranje linije Međunarodni Aerodrom Sarajevo

Prema statističkim podacima dostupnim na sajtu aerodroma, od i do glavnog grada Bosne i Hercegovine je u prethodnoj godini letelo 1.362.007 putnika. Prošlogodišnji rezultat nadmašen je već u septembru - zaključno sa 9. mesecom aerodrom je opslužio 1.439.181 putnika.

Snažan rast aerodrom duguje pre svega ekspanziji Ryanair koji je ove godine uveo nove linije ka destinacijama u Evropi. Ryanair je jedan od nekoliko prevoznika koji su u prethodnom periodu dobili subvencije za uspostavljanje novih avio-linija iz Sarajeva što je povećalo putnički promet na aerodromu.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation Cessna Citation 525: Brišući let na aeromitingu u Vršcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>