Milano Malpensa menja ime: Dobrodošli na aerodrom Silvio Berluskoni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Silvio Berluskoni vodio je četiri italijanske vlade na mestu premijera u periodu od 1994. do 2011. godine i bio je lider stranke Forza Italia sve do svoje smrti 2023. godine. Njegovu karijeru obeležile su mnoge kontroverze

Foto: Tanjug/AP

Aerodrom Milano Malpensa (MXP), drugo najveće vazdušno čvorište u Italiji, će prema svemu sudeći uskoro promeniti ime. Ukoliko je verovati najavama italijanskih političara, Malpensa će biti preimenovana u aerodrom Silvio Berluskoni.

Ministar transporta Italije Mateo Salvini najavio je u petak 5. jula da će glavni aerodrom u Milanu poneti ime po nekadašnjem kontroverznom premijeru ove zemlje, preneo je Aviation24 pozivajući se na pisanje Reuters. Mateo Salvini saopštio je da su vazduhoplovne vlasti dale "zeleno svetlo" za promenu imena koju je navodno incirao region Lombardija.

Foto: Shutterstock

Silvio Berluskoni vodio je četiri italijanske vlade na mestu premijera u periodu od 1994. do 2011. godine i bio je lider stranke Forza Italia sve do svoje smrti 2023. godine. Njegovu karijeru obeležile su mnoge kontroverze, kako zbog njegovih političkih odluka tako i zbog problematičnih izjava u javnosti.

Pored politike, bavio se i biznisom, izgradivši veliku medijsku imperiju.

Aerodrom Milano Malpensa je drugo najveće vazdušno čvorište u Italiji koje je u 2023. godini opslužilo preko 26 miliona putnika. Malpensa je ime

(Aero.rs)