Zbog intenziviranja sukoba Izraela i Hezbolaha otkazane desetine letova na aerodromu Bejrut

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodromi u Izraelu i Libanu su tokom ove i prethodne godine imali velike operativne probleme usled ratnih sukoba u tom regionu

Foto: Tanjug/AP

Zbog intenziviranja sukoba Izraela i militantskog pokreta Hezbolah danas je otkazano više od 30 letova ka i iz Bejruta (BEY).

Na veb stranici Međunarodnog aerodroma Rafik Hariri u Bejrutu navedeno je da je otkazano 15 odlaznih i 29 dolaznih letova različitih avio-kompanija, uključujući Qatar Airways, Emirates, Turkish Airlines i druge, prenosi Reuters. Nemačka avio-kompanija Lufthansa obustavila je letove za Bejrut do 26. oktobra.

Prema podacima sa sajta bejrutskog aerodroma, otkazivanja će se nastaviti do kraja dana. Među avio-kompanijama koje su otkazale polaske su MEA, Ethiopian Airlines, Air Arabia, Etihad Airways, Royal Jordanian Airlines i druge.

Foto: Tanjug/AP

Prevoznici Wizz Air, British Airways i Azerbaijan Airlines otkazali su danas letove ka i sa aerodroma Ben Gurion u Tel Avivu (TLV) zbog pojačanih sukoba između izraelskih oružanih snaga i Hezbolaha, preneli su ranije danas izraelski mediji.

U jučerašnjim široko rasprostranjenim izraelskim vazdušnim napadima usmerenim na ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu poginulo je najmanje 492 ljudi, a ranjeno više od 1,645, saopštile su libanske vlasti. Hezbolah je juče lansirao na Izrael više od 200 raketa, preneo je list Times of Israel.

Foto: Tanjug/AP

Aerodromi u Izraelu i Libanu su tokom ove i prethodne godine imali velike operativne probleme usled ratnih sukoba u tom regionu. Napad Hamasa na Izarel i posledična invazija pojasa Gaze, primorao je avio-kompanije da obustave letove ka Tel Avivu i drugim izraelskim gradovima.

Slična situacija događa se i na aerodromu Bejrut, jedinom međunarodnom vazdušnom čvorištu u Libanu, na kojem avio-kompanije često otkazuju letove usled vojnih sukoba.

(Aero.rs/Tanjug)