Na aerodromu Mijazaki u Japanu eksplodirala bomba iz II svetskog rata, otkazano 87 letova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraga koja je pokrenuta utvrdiće uzrok iznenadne eksplozije, u kojoj srećom nije bilo povređenih, niti je pričinjena šteta na nekom od aviona

Aerodrom Mijazaki na jugozapadu Japana zatvoren je nakon što je u blizini aerodromske piste eksplodirala američka bomba koja je verovatno pala tokom Drugog svetskog rata.

Eksplozija bombe napravila je sedam metara širok i metar dubok krater između rulne staze i piste saopštio je zvaničnik japanskog Ministarstva saobraćaja, prenosi Rojters, dodajući da prilikom eksplozije niko nije povređen.

Zbog ovog incidenta otkazano je 87 letova, od čega je najviše otkazanih polazaka lokalnih kompanija JAL, ANA i drugih avio-prevoznika, koji povezuju Mijazaki sa Tokijom, Osakom, Fukuokom i drugim mestima.

Tim japanskih snaga kopnene samoodbrane za uklanjanje eksplozivnih naprava kasnije je utvrdio da je uzrok eksplozije bila američka bomba koja je bila zakopana ispod površine zemlje, a koja verovatno datira iz vazdušnog napada izvedenog tokom Drugog svetskog rata, rekao je japanski zvaničnik.

Istraga koja je pokrenuta utvrdiće uzrok iznenadne eksplozije, u kojoj srećom nije bilo povređenih, niti je pričinjena šteta na nekom od aviona.

(Aero.rs/Tanjug)