A od kuma - deo krila od aviona: Originalan svadbeni poklon za pilota i stjuardesu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deo avionskog krila koje su Rajan i Siera dobili od njegovih kumova delo je Lensa Lokharta, koji je takođe pilot u Southwest Airlinesu

Kada se na svadbi kao mladoženja pojavi - pilot, a kao mlada - stjuardesa, bar jedan ako ne i više pokloa mora biti nešto vezano za avione.

Upravo to se desilo Rajanu O'Koneru i Sieri DeVeni, koje su kumovi "počastili" - delom avionskog krila: naravno, u bojama kompanije za koju rade.

Rajan i Siera su se zabavljali dok je on radio za SkyWest Airlines, a ona - za Southwest. Kasnije je rešio da se priključi svojoj budućoj supruzi - i na poslu.

U trenutku kada se ženio, diplomac privatnog Embry-Riddle Aeronautical Univerziteta (jedna od vodećih svetskih institucija za obrazovanje u oblasti avijacije) tek se pridružio kompaniji u kojoj mu je radila verenica.

Deo avionskog krila koje su Rajan i Siera dobili od njegovih kumova delo je Lensa Lokharta, koji je takođe pilot u Southwest Airlinesu.

Lens ima dodatni posao, odnosno kako sam kaže "spoj strasti i posla": otkupljuje delove rashodovanih aviona, restaurira  ih u umetnička dela, kolekcionarske primerke i komade nameštaje i prodaje onlajn pod brendom WyldebyrdArt.

Lokhart za Aero.rs kaže da je "rašćišćavao skladište" pa su mladenci, odnosno kumovi koji su im poklonili imali priliku da nabve ovaj deo Boeing 737 po ceni od samo - 1800 dolara.

Deo avionskog krila - vinglet (engl. winglet, malo krilo, krilce) - koji je poklonjen novopečenim mladencim je aerodinamički dodatak na vrhovima krila aviona koji zahvaljući usmeravanju strujanja vazduha stvara dodatnu silu uzgona - koja "drži" avion u vazduhu - što posledično ima bolje performanse aviona i smanjenu potrošnju goriva.

Foto: Wikimedia/Alan Wilson/Boeing 737-8H4(w) ‘N8668A’ Southwest

(Aero.rs)