Grčki Aegean širi mrežu po Balkanu: Otvorena linija Sarajevo-Atina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aegean je član Star Alliance tako da pored turista sigurno računa i na putnike koje preko Atine nastavljaju dalje putovanje

Međunarodni aerodrom Sarajevo

Grčki nacionalni avio-prevoznik Aergean, uspostavio je direktne letove između Atine i Sarajeva.

Prvi Aergean (A3) let iz Atine (ATH) sleteo je u subotu u 21:30 h po lokalnom vremenu na pistu Međunarodnog aerodroma Sarajevo (SJJ). Avion i prve putnike dočekali su predstavnici Aerodroma Sarajevo u društvu ambasadorke Republike Grčke u Bosni i Hercegovini, Joanom Efthomiadu

Sarajevo je dobrodošlicu putnicima iz Atine poželelo uz simbolične poklone koji su im uručeni prilikom izlaska iz aviona.

Međunarodni aerodrom Sarajevo

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, očigledno je zadovoljan još jednom kompanijom koja sleće na aerodrom koji je i danas poznat pod nazivom Butmir: "Ovo je važan korak za povezivanje Sarajeva s Atinom i širom mrežom putovanja koje nudi Aergean. Radujemo se što našim građanima kontinuirano pružamo još više mogućnosti za putovanja, ali i što uspevamo promovisati Sarajevo kao atraktivnu destinaciju za turiste iz Grčke."

Aegean je član Star Alliance tako da pored turista sigurno računa i na putnike koje preko Atine nastavljaju dalje putovanje. To je istakao i Pepi Stamati, zamenik CCO za mrežu i prihode grčkog avio-prevoznika: "Zadovoljstvo nam je što smo uspostavili našu novu direktnu liniju od Atine do Sarajeva, nastavljajući povećanje povezanosti i ekspanziju unutar balkanskog područja"

Redovni letovi između Sarajeva i Atine planirani su od 1. juna 2024. do kraja septembra 2024. godine, dva puta sedmično, utorkom i subotom.