Srpska avio-kompanija u Kući slavnih Air Transport World: Priznanje dodeljeno i Džejmsu Hoganu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo priznanje je dodeljeno i nekadašnjem prvom čoveku Etihad Airwaysa, koji je bio na čelu ove avio-kompanije u periodu strateškog partnerstva sa Air Serbia

Salinger Igor

Srpska nacionalna avio-kompanija primljena je u Kuću slavnih industrije vazdušnog saobraća Air Transport Worlda (ATW) u petak, 31. maja 2024. godine, objavila je Air Serbia

Pored Air Serbia, jedan od najuglednijih medija za profesionalce iz oblasti avio-saobraćaja koji je sada deo Awiation Week Network,  je u svoju Kuću slavnih uveo još pet avio-kompanija, uključujući Emirates, American Airlines, Delta Air Lines, Air Canada i Korean Air.

Priznanja su dodeljena tokom 50. godišnje dodele nagrada za postignuća u avio-industriji ATW u hotelu Hilton Dubai Al Habtoor City u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Nagradu je primio generalni direktor Air Serbia Jirži Marek.

Ovo priznanje je dodeljeno i Džejmsu Hoganu, koga bliskoistočni mediji nazivaju "vizionarem avijacije", nekadašnjem prvom čoveku Etihad Airways-a, koji je bio na čelu ove avio-kompanije u periodu strateškog partnerstva sa Air Serbia.

Salinger Igor

Upravo je Hogan bio onaj koji je ispred Etihada potpisao ugovor kojim je osnovana Air Serbia u Beogradu 1. avgusta 2013. godine sa Vladom Srbije koju je predstavljao tadašnji prvi potpredsednik Aleksandar Vučić.

Osnovane 1974. godine da bi "prepoznale izuzetnost u industriji", ATW nagrede za postignuća u industriji vazdušnog saobraćaja (Airline Industry Achievement Awards) smatraju se jednim od najprestižnijih priznanja koje avio-kompanija ili pojedinac mogu dobiti.

Nagrade su uručene: predsedniku Emiratesa ser Timu Klark; izvršnom direktoru i predsedniku Korean Aira Volteru Čou; Džejmsu Hogan, predsedniku Knighthood Global; generalom direktor Air Serbia Jiržiju Mareku; Moli Vilkinson, potpredsedici za regulatorne poslove American Airlinesa; izvršnom direktoru Airlink Stivu Smitu; izvršnom direktoru Air Canada Majklu Rusou i predsedniku Delta Air Linesa Glen Hauensštajnu.

(Aero.rs)