Ryanair odgovorio na ukidanje avio-takse u Švedskoj: Otvara deset novih linija, tri ka Hrvatskoj i BiH

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija je saopštila da će naredne letnje sezone dodati po jedan Boeing 737 avion u bazama na aerodromima Stokholm Arlanda i Geteborg. Sa povećanjem kapaciteta, Ryanair namerava da proširi mrežu letova

Shutterstock

Švedska vlada nedavno je odlučila da ukine dodatne takse na avio-karte, a ovu vest su avio-kompanije i aerodromi dočekali sa velikim zadovoljstvom. Niskotarifna avio-kompanija Ryanair, čiji se menadžment neretko žali na visoke namete u avio-industriji, najavila je baziranje dodatnih aviona u Švedskoj i otvaranje deset novih linija.

Avio-kompanija je saopštila da će naredne letnje sezone dodati po jedan Boeing 737 avion u bazama na aerodromima Stokholm Arlanda (ARN) i Geteborg (GOT). Sa povećanjem kapaciteta, Ryanair namerava da proširi mrežu letova iz Švedske.

Foto: Shutterstock

Ryanair je u sredu 25. septembra najavio da će tokom letnje sezone 2025. godine povezati glavni grad Švedske sa Kaljarijem (CAG), Marsejom (MRS), Trstom (TRS) i Zakintosom (ZTH). Aerodrom Geteborg dobiće letove Ryanair za Krf (CFU), Milano (MXP) i Solun (SKG).

Novina u mreži Ryanair jesu i dodatne linije ka Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Prevoznik planira da uspostavi letove na linijama Stokholm - Sarajevo (SJJ), Geteborg - Dubrovnik (DBV) i Geteborg - Pula (PUY). Letovi na novim linijama za BiH i Hrvatsku obavljaće se po dva puta nedeljno.

Shutterstock

Vlada Švedske odlučila je da ukine taksu na avio-karte od 1. jula 2025. godine. Regulativa koja je na snazi od 2018. godine predviđa namet od 76 do 504 švedskih kruna (6,66 – 44,22 evra) u zavisnosti od destinacije, na svaku avio-kartu. Više o novoj odluci Švedske možete pročitati u posebnoj vesti na Aero.rs.

(Aero.rs)