Nakon Kiprana dolaze Islanđani: PLAY Airlines razgovara sa slovenačkom vladom o uspostavljanju letova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Atipično za niskotarifne avio-kompanije, PLAY Airlines nudi mogućnost povezanih letova, odnosno konekcija u svom čvorištu na aerodromu Keflavik

Foto: Shutterstock

Predstavnici islandske niskotarifne avio-kompanije PLAY Airlines trenutno vode razgovore sa slovenačkom vladom oko mogućnosti uspostavljanja letova ka ovoj zemlji.

Nakon neuspešnih pregovora sa Cyprus Airways oko otvaranja baze na aerodromu Ljubljana (LJU), vlasti u Sloveniji okrenule su se novom potencijalnom partneru u cilju poboljšanja vazdušne povezanosti. Vlada trenutno razgovara sa PLAY Airlines o pokretanju novih avio-linija iz Slovenije, preneo je portal Ex-Yu Aviation News.

Shutterstock

Iz Ministarstva infrastrukture Slovenije navode da je avio-kompanija predstavila svoj dosadašnji razvoj poslovanja i mogućnosti širenja mreže letova. Prevoznik sa Islanda potom je upoznat sa merama za poboljšanje vazdušne povezanosti zemlje i mogućnošću subvencionisanja putem javnog tendera.

PLAY Airlines obaavlja sezonske letove za Split (SPU) i naredne godine planira da uspostavi direktnu liniju od Islanda do Pule (PUY). Aerodrom Ljubljana već ima čarter letove za Rejkjavik. U periodu od januara do avgusta čarter letove je koristilo 1.056 putnika, dok je za celu prošlu godinu taj broj iznosio 2.644, piše Ex-Yu Aviation News.

Foto: Shutterstock

PLAY Airlines je relativno nova avio-kompanija koja je započela avio-operacije 2021. godine. Nastala je nakon bankrota islandskog Wow Air i danas povezuje Rejkjavik sa destinacijama u Severnoj Americi i Evropi. U svojoj floti ima deset aviona - šest Airbus A320neo i četiri A321neo.

Atipično za niskotarifne avio-kompanije, PLAY Airlines nudi mogućnost povezanih letova, odnosno konekcija u svom čvorištu na aerodromu Keflavik (KEF). Tako je moguće leteti između Evrope i Severne Amerike sa jednim presedanjem na Islandu čime se zaobilaze prometna čvorišta poput Londona, Amsterdama, Pariza, Frankfurta i drugih.

(Aero.rs)